Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Reisverzekering bij rampen en calamiteiten

Auteur: Mister Money vrijdag 4 mei 2012
Op een reis- of annuleringsverzekering zijn vakantieverpesters als schade, diefstal en ziekte gedekt. Slecht weer en nationale politieke aangelegenheden kunnen een vakantie ook flink verpesten; denk hierbij aan de schoolvoorbeelden van de vulkaanuitbarsting in IJsland twee jaar verleden jaar of de politieke onrust in bijvoorbeeld Egypte- nu weer. Aan de hand van deze twee voorbeelden wordt de dekking bekeken.

Dekking en uitsluitingen verzekering
Een reisverzekering dekt vooral de geneeskundige- en repatriŽringskosten bij ziekte, of de kosten van schade aan of verlies van bagage. Een annuleringsverzekering dekt vooral de repatriŽringskosten van een overlijden of ernstige ziekte van familie tot de 3e graad, onverwachte werkloosheid of ernstige problemen met de woning.

Uitgesloten zijn Ė uiteraard - schades die opzettelijk zijn ontstaan, maar ook schade door atoomreacties en molest. Tevens is er primair geen dekking indien er elders ook aanspraak gemaakt kan worden op vergoeding.

Molest
Molest is een verzamelnaam voor gewapende conflicten, burgeroorlog, opstanden, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij. Dit was en lijkt nu weer het geval in Egypte. Er is dus geen dekking van financiŽle schade.

De touroperator of reisorganisatie heeft in die gevallen in eerste instantie de plicht de vakantieganger terug te halen bij een dergelijke calamiteit. Onder voorwaarden kan aanspraak gemaakt worden op een vergoeding calamiteitenfonds.

Natuurramp
Door vulkaanuitbarsting van de EyjafjallajŲkull in IJsland waren er wereldwijd ernstige vertragingen voor het vliegverkeer. In eerste instantie zal de luchtvaartmaatschappij bij een natuurramp de kosten van extra overnachtingen, kosten van ontbijt en diner, telefoon- overboekings- en extra vervoerskosten moeten vergoeden. Eventueel extra en niet vergoede reis, verblijf Ė en communicatie-kosten zijn secundair gedekt op de reisverzekering. Kosten van eventuele vroegtijdige terugkeer wegens natuurrampen zijn gedekt op een annuleringsverzekering.

Calamiteitenfonds
Enkel bij calamiteiten als een natuurramp of molest gaat het calamiteitenfonds over te vergoeden. Niet in geval van ziekte. Het fonds vergoed bijvoorbeeld aanpassings-kosten en niet genoten vakantiedagen van de reis. Wel moet de reis geboekt zijn bij een aangesloten reisorganisatie, welke tevens is aangesloten bij de ANVR. Overigens niet te verwarren met het SGR; deze organisatie vergoedt de terugreis indien een reisorganisatie failliet gaat. Een reisverzekering dekt doorgaans de kosten die samenhangen met onverwachte gebeurtenissen. Denk aan geneeskundige- en repatriŽringskosten bij ziekte, of de kosten van schade aan of verlies van bagage. Een annuleringsverzekering dekt vooral de repatriŽringskosten van een overlijden of ernstige ziekte van familie in 1e of 2e graad, problemen met documenten, onverwachte werkloosheid of ernstige problemen met de eigen woning. Algemeen uitgesloten van dekking zijn schades die zijn ontstaan door opzet, maar ook door molest en atoomreacties. Ook is er primair geen dekking indien er elders in eerste instantie aanspraak gemaakt kan worden op vergoeding.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet