Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wist u dat reisverzekeringen vooral in premie verschillen?

Auteur: Annette Zeelenberg Dinsdag 24 januari 2006
Bent u op zoek naar een reisverzekering? Dan maakt het qua service en klantvriendelijkheid niet veel uit voor welke maatschappij u kiest. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. Wel kan het de moeite waard zijn de premies te vergelijken.

Independer onderzocht het afgelopen half jaar de kwaliteit van de Nederlandse reisverzekeraars. De conclusie van het onderzoek waarbij 10.000 consumenten betrokken waren, is opvallend. De verschillen in kwaliteit blijken minimaal. Er is gekeken naar klantvriendelijkheid, in hoeverre beloftes werden nagekomen en de afhandeling van claims. Op al deze punten behaalden de maatschappijen zo goed als dezelfde score. Het gemiddelde cijfer dat consumenten aan hun reisverzekeraar gaven komt uit op een 7,2.

Premieverschillen
Echt slechte reisverzekeraars zijn er dus niet, zo blijkt uit het onderzoek. Wel kunt u bij het uitkiezen van een reisverzekering letten op de premies. Die liggen verder uit elkaar. Op het internet zijn verschillende modules te vinden waarmee u premies eenvoudig kunt vergelijken. Zo blijkt dat een standaard reisverzekering zonder extra dekkingen bij de ene verzekeraar 24 euro per maand kost en bij de andere maatschappij 34 euro. Bij een uitgebreidere dekking kunnen de premies nog verder uit elkaar liggen. Vergelijken loont dus de moeite.

Dekkingen
Om echt een optimale keuze te maken kan het verstandig zijn om ook de polisvoorwaarden goed te bekijken. Ook daar zitten soms grote verschillen. Zo kan bij reisverzekering A wel een dekking voor fotoapparatuur opgenomen zijn in de standaardpolis en bij verzekeraar B niet. Over het algemeen geldt dat een dure polis niet per definitie de beste is. Welke polis voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van de risico's die u denkt te kunnen dragen, de samenstelling van het reisgezelschap en de regelmaat waarmee u op reis gaat.

Tip! Ook op Mister Money zijn diverse vergelijkingsmodules op het gebied van verzekeringen te vinden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
80 procent leent en spaart tegelijk
Onderzoek naar kosten creditcards
Gebruik van de creditcard in het buitenland
Financiële opvoeding voorkomt schulden
Lenen eindelijk voordeliger

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek