Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Rentes aan het dalen

Auteur: Mister Money Woensdag 5 november 2008
De spaarrenteoorlog lijkt in rustiger vaarwater te zijn beland. De termijndeposito’s laten in november zelfs een rentedaling zien. Zo verlaagden een aantal grootbanken deze week de spaarrentes op hun depositospaarproducten. Of de gewone spaarproducten zullen volgen is nog maar de vraag.

De renteverschillen op spaardeposito’s zijn klein. Spaardeposito’s met een rentevast periode van vijf jaar kennen nagenoeg hetzelfde rentepercentage als spaarproducten met een rentevast periode van twee jaar. De voorwaarden bij deposito sparen kunnen wel verschillen.

De hoogste rente wordt momenteel aangeboden door DSB Bank. Het achtergesteld deposito kent een spaarrente van acht procent. De hoge rente brengt overigens wel een risico met zich mee. Mocht de bank failliet gaan moet je achteraan in de rij aansluiten, want alle andere schuldeisers hebben voorrang. Een achtergesteld deposito valt ook niet onder het depositogarantiestelsel.

Hypotheken
De hypotheekrentes zijn de afgelopen weken ook volop in beweging, alleen is hier geen vast patroon in te vinden. Waar een aantal banken deze week hun rentes verhoogden voerden ondermeer Obvion en ABN Amro een renteverlaging uit. Naar verwachting zullen meer hypotheekverstrekkers het voorbeeld van Obvion en ABN Amro volgen, omdat de Europese Centrale Bank waarschijnlijk een renteverlaging gaat uitvoeren. Een dergelijke verlaging zorgt meestal voor een dalende hypotheekrente.

Leenrente
De leenmarkt kent nog steeds weinig beweging, maar de kans is aanwezig dat hier binnenkort verandering in komt. De geplande renteverlaging van de ECB kan ertoe bijdragen dat kredietverstrekkers de leenrentes gaan verlagen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet