Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Renteverlaging komt niet door

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 22 oktober 2008
Op 10 oktober verlaagde de Europese Centrale Bank de rente. Tezamen met andere centrale banken in de wereld werd er besloten tot een wereldwijde renteverlaging van maar liefst een half procent. Hebben wij daar iets van gemerkt? De hypotheekrente is er niet door gedaald en de spaarrente lijkt alleen maar door te stijgen.

Er zijn geluiden in de markt dat de hypotheekrente Ďkunstmatig hoog gehouden wordtí. Na bovengenoemde renteverlaging had er een rentedaling kunnen volgen, maar dat is niet gebeurd. Dit kan te maken hebben met de terughoudendheid van banken bij het verstrekken van hypotheken op dit moment. Sommigen beweren zelfs dat banken eigenlijk helemaal geen geld willen uitlenen Ė en daarom onzinnige redenen zoeken om hypotheekaanvragen af te wijzen. Er is door de kredietcrisis geen geld beschikbaar om uit te zetten. Dat moet immers ergens uit de markt gehaald worden, wat op het moment erg lastig is.

Als banken eigenlijk geen gelden willen uitlenen is het niet zo vreemd dat ze de rente niet verlagen. Met een renteverlaging trek je immers weer nieuwe hypotheekaanvragen aan. Wie een product niet wil verkopen gaat natuurlijk niet de prijs aantrekkelijker stellen.

Op de spaarmarkt is het andersom. De partijen die hoge rentes bieden doen dat omdat ze op die manier geld willen aantrekken. Zouden zij hun rentes verlagen, dan komt het spaargeld in ieder geval niet naar ze toe. Dus doen ze dat niet. Sterker nog: ze verhogen de spaarrente nog steeds. Tenminste, de partijen die mee willen doen in de strijd om ons spaargeld. Spaar jij al tegen een hoge rente? Vergelijk op Mister Money de spaarrentes

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet