Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Rijk of gezond?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 13 mei 2009
Deze column schrijf ik vanuit het ziekenhuis. Nee, met mij is niets mis - mijn jongste zoon ligt hier al een paar dagen. In volstrekte isolatie en zoals je van een echte moeder verwacht ben ik dag en nacht bij hem. Ik zou ook absoluut niet anders willen! Voor zover het kan probeer ik mn werk gewoon te doen, dus zit ik met mn laptop aan een tafeltje terwijl de kleine ligt te slapen.

En probleem: ik kan nu even geen interessant geldonderwerp voor de nieuwsbrief van Mister Money verzinnen. Het laatste dat ik op dit moment interessant vind is immers geld. Het belang van alles wat met geld te maken heeft valt in het niet als er iets met je gezondheid aan de hand is. Of met die van iemand die belangrijk voor je is.

Dan is er hier nog niet eens echt iets aan de hand. Ja, hij is ziek. Gelukkig staat vast dat hij over een x-aantal dagen weer helemaal beter is. Dus is het alleen een kwestie van de tijd uitzitten. Dat geldt helaas voor heel veel mensen en kinderen niet. Ik weet zeker dat al die ernstig zieken en hun naasten hun eventuele rijkdom zonder aarzelen op zouden geven als ze daarmee een genezing konden afdwingen.

Daarom deze week een filosofisch in plaats van zakelijk onderwerp. Wat is belangrijker, rijkdom of gezondheid? Ik kan me niet voorstellen dat je voor rijkdom zou kunnen kiezen. Ik draai liever iedere euro twintig keer om dan dat ik moet vechten tegen een verschrikkelijke ziekte. Bijt liever op een houtje dan dat ik iemand die me dierbaar is moet verliezen.

Natuurlijk, als je de keuze hebt ben je het liefste rijk en gezond. Genoeg geld om alles te kopen en te doen wat je wilt, terwijl je lichaam en geest perfect functioneren. Jij en iedereen om je heen gezond en gelukkig. Ja, doe me er dan maar een vette bankrekening bij. Daar denk jij vast hetzelfde over. Toch zul je ook met me eens zijn: een goede gezondheid is op zich al een heel rijk bezit.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financile nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet