Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Slim besparen op je verzekeringen

Auteur: Mister Money woensdag 3 augustus 2011
Nederlanders zijn dol op verzekeren. Jarenlang voerden we dan ook de ranglijst aan van duurst verzekerden volkeren. Deze koppositie hebben we afgelopen jaar echter moeten afstaan aan de Zwitsers die gemiddeld ruim 4.600 euro per persoon aan verzekerings- en pensioenpremies betaalden. Wij Nederlanders gaven hier ‘slechts’ 4.100 aan uit.

Nederlanders zijn namelijk ook een spaarzaam volkje en we zijn dus met z’n allen gaan besparen op verzekeringen. Er werd met name bespaard op premies voor levensverzekeringen en pensioenen. Maar ook op de premies voor meer ‘alledaagse’ verzekeringen kan flink worden bespaard.

Neem bijvoorbeeld de reisverzekering. De meeste mensen nemen een doorlopende reisverzekering, omdat dit lekker gemakkelijk is. Je betaald jaarlijks je premie en hebt er verder geen omkijken naar. Als je echter maar één keer per jaar op vakantie gaat, is een tijdelijke reisverzekering vaak veel goedkoper.

Daarnaast kan het geen kwaad om eens kritisch te kijken naar de dekking van deze verzekering. Vaak overlapt deze voor een groot deel met de reisverzekering die ook de kosten voor medisch noodzakelijke hulp in het buitenland dekt. Het gevolg hiervan is oververzekering, wat neerkomt op weggegooid geld. U krijgt immers niet twee keer de kosten voor de behandeling vergoedt.

Bij het bekijken van de dekking van eigenlijk al je verzekeringen zou je jezelf steeds de vraag moeten stellen. Kan ik deze kosten zelf dragen? Als het antwoord hierop ‘ja’ is kun je er beter geen verzekering voor afsluiten. Als je maar een paar dagen weggaat en niet veel meer bij je hebt dan wat kleding en toiletartikelen, is het natuurlijk de vraag of bagagedekking wel echt nodig. Je zult waarschijnlijk niet failliet gaan als je een paar nieuwe T-shirts moet kopen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet