Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

SNS: veel misvattingen over beleggen

Auteur: Mister Money Woensdag 3 januari 2007
Ondanks de toegenomen belangstelling voor beleggen, bestaan er veel misvattingen onder Nederlandse beleggers. Ongeveer 80 procent van de Nederlanders denkt dat een eigen huis het hoogste rendement oplevert. Volgens een onderzoek van de SNS Bank is deze verwachting onjuist.

Onderzoek van de bank heeft aangetoond dat niet een eigen woning, maar beleggen in Nederlandse aandelen de afgelopen veertig jaar het meest succesvol was. Het hierin beleggen heeft de afgelopen decennia gemiddeld bijna tien keer meer opgeleverd dan een eigen huis. De huizenprijs is de afgelopen veertig jaar met 6,2 procent per jaar gestegen terwijl de Nederlandse aandelen per jaar met gemiddeld 11 procent stegen. Volgens Corné van Zeijl, fondsbeheerder bij SNS Bank, denken de meeste mensen dat huizen veel opleveren, omdat het met vreemd vermogen is gefinancierd. Desondanks zijn ze als belegging minder succesvol gebleken dan aandelen.

Ongeveer eenderde van de beleggers denkt verder dat beleggen in Nederlandse bedrijven achterhaald is nu de wereld aan onze voeten ligt. Ook dit is een misvatting. Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen veertig jaar succesvoller gebleken dan menig buitenlands bedrijf. Daarnaast doen duurzame beleggingsfondsen qua rendement niet onder van “normale” beleggingsfondsen. Een ander misverstand onder beleggers betreft de beste handelsdag op de beurs. Een kwart van de 2200 ondervraagden denkt dat maandag de beste dag is om te handelen op de beurs. Op maandag dalen de koersen, gemiddeld met 0,02 procent. Op vrijdag stijgen de koersen met gemiddeld 0,08 procent het hardst.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet