Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Social media en inbraak

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) maandag 4 juni 2012
Met de opkomst van de social media als Facebook en Hyves is er ook een nieuw gevaar voor vakantiegangers en verzekeraars om de hoek komen kijken. Tijdens je vakantie foto’s op internet plaatsen, staat vrijwel gelijk aan een bordje ‘Ik ben op vakantie’ op de voordeur hangen. Dit verhoogt de kans op inbraak en daar zijn verzekeraars zich meer van bewust dan de vakantieganger zelf.

Meer dan eens zal een inbraak tijdens afwezigheid wegens vakantie voorvallen door onzorgvuldig gebruik van de social media. Door het posten van vakantiefoto’s op het internet kan de vakantieganger zich onbedoeld bloot geven aan het gevaar van inbraak tijdens zijn afwezigheid. Ook kan zichtbaar worden uit welke omgeving de foto’s zijn verstuurd! Iemand die kwaad wil en een beetje thuis is op het internet kan het adres van de vakantieganger wellicht achterhalen.

Een rondje langs enkele verzekeraars geeft aan dat dit bekend is, maar dat ze nog niet veel kunnen doen. Bij inbraak is er vaak schade en zal er volgens de voorwaarden worden vergoed. Schade door opzet is nooit gedekt, maar wel met een bepaalde mate van eigen schuld, zoals onzorgvuldigheid.

Onduidelijk is hoe de verzekeraars hier in de toekomst mee om zullen gaan. Dat is erg lastig, want hoe zou het zijn als iemand in de kroeg opvangt, dat je op vakantie gaat, of kwaadwilligen je zien wegrijden met een volgeladen auto richting de Spaanse kust? En bij veel goede inboedelverzekeringen is insluiping door een opengelaten deur ook gedekt. Hoe onzorgvuldig is dat?

De vakantieganger kan de kans op inbraak zelf verkleinen door de verzendlocatie uit te zetten bij de social media of alleen geselecteerde vrienden of kennissen toe te laten in je persoonlijke omgeving. Of gewoon de vakantiefoto’s te plaatsen als je weer lekker thuis bent- maar dat is natuurlijk niet zo leuk!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet