Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sociale verzekeringen in 2010

Auteur: Mister Money Maandag 18 januari 2010
Jaarlijks worden verschillende uitkeringen door de Nederlandse overheid verhoogd. In dit artikel geeft Mister Money een korte weergave van de verhoging van de AOW, WW, WIA en de Wajong uitkering. De genoemde uitkeringen worden verhoogd omdat deze een koppeling kennen met het wettelijk minimumloon. Dit loon is in 2010 gestegen naar 1407,60 euro bruto per maand.

AOW
De verhogingen zijn volgens de overheid nodig, omdat de lonen en de prijzen de afgelopen periode ook gestegen zijn. Mensen met een AOW-uitkering zien hun inkomen maandelijks stijgen met twee tot vijf euro. Hoe hoog de stijging exact is, is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Alleenstaande AOWíers gaan er ongeveer vijf euro per maand op vooruit, terwijl echtparen waarvan beide partners 65 jaar of ouder zijn er in totaal netto 3 euro per maand bij krijgen. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken op haar website. In het eerste geval komt de netto-uitkering uit op 946,21 euro per maand. Voor echtparen ligt de gezamenlijke netto-uitkering op 1235,92 euro per maand. Beide bedragen zijn exclusief vakantietoeslag en de tegemoetkoming in de AOW (34,26 euro per maand).

WW, WIA en WAO
Mensen die een WW-, WIA- of WAO-uitkering ontvangen, gaan er dit jaar ook iets op vooruit. De genoemde uitkeringen worden met 0,64% verhoogd. Hoeveel deze mensen exact ontvangen, is moeilijk te zeggen omdat de hoogte van deze uitkeringen van verschillende factoren afhankelijk is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de hoogte van het salaris.

Wajong
Wajongers ontvangen dit jaar ook iets meer. De grondslag op basis waarvan de uitkering wordt verhoogd, is dat het minimumloon eveneens gestegen is. De Wajonguitkering kan in 2010 maximaal uitkomen op 64,72 euro per dag voor mensen van 23 jaar of ouder.

Meer weten over de verhoging van de Sociale Verzekeringen? Kijk dan op de website van het ministerie van Sociale Zaken.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet