Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Solliciteren: liegen om uitgenodigd te worden?

Auteur: Miss Money woensdag 20 juli 2011
‘Vijftigplussers mogen liegen over hun leeftijd om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.’ Dit nieuws brachten diverse media gisteren. Het gaat om een onderzoek van vacaturesite Jobtrack.nl. Hierin gaf bijna de helft van de ondervraagden aan het geoorloofd te vinden als vijftigplussers bij een sollicitatie liegen over hun leeftijd.

Een opvallendere conclusie vond ik dat 22 procent van de respondenten aangeeft zelf weleens een diploma of ervaring te verzinnen in het CV om zo sneller te worden uitgenodigd. Ik vind dit schrikbarend veel. Als een werkgever een vacature uitzet, kan hij er dus vanuit gaan dat aan meer dan 1 op de 5 ontvangen sollicitaties iets mankeert.

Ik zou zelf niet durven een functie te verzinnen die ik nooit heb vervuld. Stel je voor dat ze bij een sollicitatie dit gaan nabellen en het komt uit? Dat lijkt me toch behoorlijk gęnant. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een vijftigplusser die liegt over zijn leeftijd. Als je doet alsof je dertig bent en je komt op gesprek, zal waarschijnlijk snel je werkelijke leeftijd duidelijk zijn. En wat ga je dan antwoorden op de vraag waarom je gelogen hebt? Ik denk ook niet dat dit het beeld dat de potentiële werkgever van je heeft positief beďnvloedt. Wat de kans dat je wordt aangenomen waarschijnlijk alleen nog maar kleiner maakt.

Ik snap dat het verleidelijk kan zijn om te liegen, omdat je verwacht dat je anders bij een sollicitatie misschien niet wordt uitgenodigd vanwege je leeftijd of nationaliteit. Maar het lijkt me toch behoorlijk onverstandig. Zeker bij leeftijd en nationaliteit komt de leugen nogal snel uit zodra het tot een gesprek komt. Het kan je dan wel helpen om op gesprek te mogen komen, maar als het er uiteindelijk toe leidt dat de potentiële werkgever je niet aanneemt vanwege datzelfde ‘leugentje om bestwil’, heb je er natuurlijk weinig aan gehad.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet