Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sombere Troonrede

Auteur: Mister Money Dinsdag 15 september 2009
Hare majesteit de koningin heeft voor de 30e keer in haar leven de Troonrede uitgesproken. Dit jaar waren haar woorden somber en soms dreigend van aard. De gevolgen van de wereldwijde financiŽle crisis zullen nog lang gevoeld worden. Ons land is hard getroffen tijdens deze economische zware tijden.

De koningin begon haar toespraak tot de Staten Generaal als volgt: "De huidige tijd vraagt om vastberadenheid en de bereidheid tot verandering.Ē Nederland is volgens hare majesteit hard getroffen door wereldwijde economische crisis. ďDe snelheid waarmee de gebeurtenissen zich in het achter ons liggende jaar hebben voltrokken, was uitzonderlijkĒ, zo sprak de koningin.

Staatsschuld
De staatsschuld neemt verder toe en zal naar verwachting eind 2010 oplopen tot 381 miljard euro. Volgens de vorstin zal zelfs bij een gemiddelde economische groei van 2 procent, de staatsschuld jaarlijks blijven toenemen met ongeveer 35 miljard euro.

Werkloosheid
De oplopende werkloosheid, het toenemende aantal faillissementen en de overheidsfinanciŽn baart koningin Beatrix zorgen. Daarnaast hebben ontsporingen in de financiŽle sector het vertrouwen in instituties en hun bestuurders aangetast. De gevolgen zullen volgens haar nog lang gevoeld worden.

Oproep
De regering roept sociale partners op tot een verantwoorde loonontwikkeling. Mochten zij niet aan het verzoek van de regering voldoen, dan zal deze haar eigen verantwoordelijk nemen, zo liet de koningin weten. Daarnaast had zij ook een boodschap voor de bevolking. ďEr rust een verantwoordelijkheid op ons allen, jong en oud, burgers en bestuurders, werknemers en werkgevers. De regering spreekt de hoop uit dat iedereen zich daarvan bewust is en ernaar wil handelen.Ē

De gehele Troonrede van 2009 vind je hier

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet