Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Spaarder wil meer rente, maar weet niet hoeveel hij ontvangt

Auteur: Mister Money dinsdag 18 januari 2011
Bijna een derde van alle spaarders weet niet wat voor een rente ze ontvangen op hun spaargeld. Dat blijkt uit het Spaaronderzoek 2010 van Friesland Bank. De bank heeft hiervoor ruim 1.000 spaarders met een minimum spaarsaldo van 5.000 euro ondervraagd. De uitkomst lijkt weinig verassend. Het merendeel wil dat hun spaargeld direct vrij opneembaar en vindt dat ze een hogere rente moet krijgen op het spaargeld. Gemiddeld verwachten ze een rentepercentage van 3,4 procent.

Opvallend is wel dat ondanks dat ze een hogere rente willen ontvangen, 31 procent geen idee heeft welk rentepercentage ze op dit moment ontvangt. Van de mensen die meer rente willen verwachten de mannen bijna twee tiende procent meer dan de vrouwen. Gemiddeld vinden ze dat een rentepercentage 3,4 procent op zijn plaats is. Maar ze zijn ook van mening dat ze meer rente verdienen als ze hun spaartegoed langer laten staan, zoals bijvoorbeeld in een deposito.

Spaartegoed in balans
Ondanks dat de naweeŽn van de crisis nog merkbaar zijn, is het spaartegoed van de meeste Nederlanders in balans gebleven. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan dat hun spaartegoed in 2010 min of meer gelijk is gebleven. Bijna een kwart heeft wel 10 procent moeten interen op het gestalde vermogen, met name door opnames om de dagelijkse kosten te financieren.

Spaarmotieven

Friesland Bank heeft in het onderzoek ook gekeken naar bestemmingen waarvoor Nederland spaart. Een financiŽle buffer aanleggen voor slechtere tijden, staat op de eerste plaats. Daarna volgen respectievelijk vakanties, de oude dag, aanschaf van luxegoederen en de kinderen als reden om te sparen.

Tip!
Wil je precies weten welke rente je ontvangt op jouw spaarproduct? Kijk dan in het spaarrenteoverzicht op Mister Money. Hier vind je uitgebreid overzicht van spaarproducten in Nederland en de actuele rentepercentages.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet