Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek los je tijdens de looptijd de hypotheek niets af, maar spaar je in plaats daarvan om aan het einde van de looptijd de hypotheek in een keer af te lossen. Spaarhypotheken zijn opgebouwd uit twee delen: de geldlening en de levensverzekering. Op deze pagina beschrijven in detail wat de spaarhypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar je op moet letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Informatie spaarhypotheek
De aanschaf van een spaarhypotheek
Een spaarhypotheek afsluiten? Spaarhypotheken zijn vooral geschikt voor mensen die de zekerheid willen hebben dat ze aan het einde van de looptijd de hypotheek volledig kunnen aflossen.

Een spaarhypotheek is een vorm waarbij een hypothecaire lening gecombineerd wordt met een gemengde kapitaalverzekering. Periodiek betaal je daarvoor een verzekeringspremie. De kapitaalverzekering is een gemengde verzekering: niet alleen het aflossingskapitaal op de einddatum is verzekerd, maar ook het risico op eerder overlijden.

Voor de lening geldt dat zolang de hypothecaire lening wordt gebuikt voor de aankoop of verbetering van de eigen (eerste) woning de hypotheekrente aftrekbaar blijft. De hypotheekrente aftrek kan maximaal 30 jaar worden genoten.

Kiezen voor een spaarhypotheek? Via internet kan je vaak gratis en vrijblijvend verschillende offertes aanvragen voor de spaarhypotheek. Op deze manier kun je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en kijken waar je het voordeligst uit bent.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?