Over Mister Money | Contact
Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Spaarloonregeling en belasting 2006

Auteur: Mister Money Zondag 1 januari 2006
Met een spaarloonregeling kan een werknemer een deel het brutoloon belastingvrij sparen. Om aan de regeling deel te nemen moet een werknemer wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de regeling schriftelijk zijn vastgelegd. Deelname aan de regeling moet voor ten minste driekwart van de werknemers mogelijk zijn. Daarnaast moeten de gespaarde bedragen op een geblokkeerde spaarrekening worden gestort.

Je mag maar bij één werkgever deelnemen aan de spaarloonregeling; daar waar je op 1 januari in dienst bent en waar de loonheffingskorting wordt toegepast. Spaarloon dat is opgebouwd in de jaren 2001 tot en met 2004, kan vanaf 1 september 2005 zonder inhouding van loonheffingen worden opgenomen. Spaarloon dat de werknemer vanaf 1 januari 2005 heeft opgebouwd, blijft geblokkeerd volgens de normale regels.

In 2006 mag maximaal 613 euro per jaar aan spaarloon worden gespaard. De werkgever stort het bedrag rechtstreeks op jouw spaarloonrekening. Je dient rekening te houden met het feit dat de werkgever over dit spaarloon 25 procent loonheffing moet betalen. Werknemers kunnen maar bij één werkgever deelnemen aan de spaarloonregeling. De werknemer moet vanaf 1 januari 2006 in dienst zijn bij de werkgever en vanaf deze datum moet de algemene loonheffingskorting toepast worden. Jaarlijks wordt er over het spaartegoed rente bijgeschreven. Dit tegoed wordt belast in box 3 tegen 1,2 procent. Er geldt echter een aparte vrijstelling in box 3 voor geblokkeerd bedrijfsspaargeld tot een maximum van 17.025,- euro (2006) per persoon.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Spaarloonregeling en pensioen
Spaarloonregeling, wat is het?
Spaarloonregeling 2012
Spaarloon 2011
Spaarloon 2010

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet