Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Spaarloonregeling en de fiscus
Werknemers kunnen via hun werkgever deelnemen aan de spaarloonregeling. Deelnemers kunnen een gedeelte van hun brutoloon belastingvrij sparen. Het geld wordt direct ingehouden en wordt op een speciale rekening gestort. Een werkgever is niet verplicht om de regeling aan te bieden.

Spaarloonregeling 2012 - De spaarloonregeling was een regeling waarmee belastingvrij gespaard kon worden via de werkgever. Deze regeling is per 1 januari 2012 afgeschaft en zal in 2013 worden vervangen door de vitaliteitsregeling. In dit artikel leggen we uit wat de spaarloonregeling inhield en wat de verschillen zijn met de nieuwe vitaliteitsregeling.
Spaarloon 2011 - Als sinds 1994 bestaat voor werknemers de mogelijkheid om via de werkgever fiscaalvriendelijk te sparen voor later via de spaarloonregeling. Deze regeling is in het leven geroepen om pensioensparen te bevorderen. Het grote succes van de regeling heeft ertoe geleid dat de regeling in de loop der jaren flink versoberd is.
Spaarloon 2010 - Deelnemers aan de spaarloonregeling mogen jaarlijks 613 euro sparen op een speciale spaarloonrekening. Over het gespaarde bedrag hoeft geen belasting afgedragen te worden.
Spaarloonregeling en belasting 2009 - Er bestaan verschillende methodes om te sparen voor een aanvullend pensioen. Een populaire spaarmethode is de spaarloonregeling. Hier vind je uitleg over de spaarloonregeling in 2009.
Spaarloonregeling en belasting 2008 - Een van de manieren om je pensioenvoorziening aan te vullen is door deel te nemen aan een spaarloonregeling. Een werknemer moet wel aan een aantal eisen voldoen. Lees hier alles over spaarloonregeling in 2008.
Spaarloonregeling en belasting 2007 - Wie op een fiscaalvriendelijke manier geld wil sparen voor het pensioen kan uit diverse producten kiezen. In dit artikel gaat Mister Money dieper in op de spaarloonregeling en de voorwaarden in 2007
Spaarloonregeling en belasting 2006 - Een van de bekendste manieren van pensioensparen is deelnemen aan een spaarloonregeling. Een werknemer mag maar bij één werkgever deelnemen aan de spaarloonregeling.

Tips
Fiscus spaarloonregeling: vroegtijdig uitkeren
Het geld op een geblokkeerde spaarrekening staat in principe vier jaar vast. Onder bepaalde voorwaarden mag het geld toch van de rekening gehaald worden met behoudt van het belastingvoordeel. Voorbeelden zijn onder meer een eigen huis kopen of onbetaald verlof opnemen.
Belasting spaarloonregeling: fiscus coulant met voordelen
Het grote voordeel van de spaarloonregeling zit hem in het fiscale aspect. Deelnemers aan de regeling kunnen profiteren van een belastingvoordeel. Over het gespaarde tegoed hoeft de deelnemer namelijk geen belasting of sociale premie afgedragen.
Spaarloonregeling en belasting: uitzonderingen
De spaarloonregeling mag in bepaalde gevallen geblokkeerd worden. De Belastingdienst heeft een aantal uitzondering genoteerd. Het belastingvoordeel blijft behouden bij onder andere geld opnemen voor onbetaald verlof, scholing of voor het betalen van de eigen bijdrage kinderopvang.
 
Minder werken en je pensioen Minder werken en je pensioen
Minder werken of verlof opnemen heeft gevolgen voor je pensioenopbouw. Wie niet werkt hoeft immers ook geen pensioenpremie af te dragen. Een inkomensachteruitgang is verv... Pensioen nieuwe baan
Veel Nederlanders kampen met pensioengat Veel Nederlanders kampen met pensioengat
Een pensioengat is te dichten met bijvoorbeeld een lijfrentepolis. Dit is een kapitaalverzekering met een lijfrenteclausule. Er zijn bepaalde spelregels aan verbonden en ... Pensioentekort
Vergrijzing: afschaffing partnertoeslag Vergrijzing: afschaffing partnertoeslag
Er gaat een ingrijpende verandering plaatsvinden wat betreft de pensioenen. In 2015 zal de partnertoeslag namelijk worden afgeschaft. Deze toeslag is gelijk aan het volle... AOW Nederland


 
Wist u dat steeds minder Nederlanders de hoogte van hun pensioen checken?
Wist u dat vrouwen een lager pensioen krijgen dan mannen?
Wist u dat door de versimpeling van het loonstrookje gepensioneerden erop achteruit gaan?
Wist u dat Zorg en Welzijn wil gaan beleggen met pensioenen?
Wist u dat het Nederlands pensioenstelsel niet meer het beste ter wereld is?