Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Spaarrekening met hoge rente bij Postbank vrijwel onvindbaar

Auteur: Mister Money Dinsdag 15 januari 2008
De afgelopen maanden is de Postbank veelvoudig negatief in het nieuws geweest vanwege de lage spaarrentes die zij bieden. Zeker in vergelijking met een aantal kleinere spaarbanken komt een Postbank-spaarder er bekaaid van af. Iets wat veel mensen, zelfs vele Postbank-klanten, niet weten is dat de Postbank ook een aantal spaarrekeningen heeft die wel een hoge rente bieden. Probleem is alleen dat deze spaarrekeningen voor de consument vrijwel onvindbaar zijn.

Sinds kort kunnen mensen bij de Postbank een speciale Toprekening afsluiten. Consumenten krijgen via deze spaarrekening een rente van 4 procent over hun spaargeld. Wie nu (voor 11 februari) een dergelijke rekening afsluit ontvangt over de eerste drie maanden zelfs een rente van 4,5 procent. De rente sluit hiermee prima aan op de rentepercentages van hun concurrenten. Een leuke actie zo op het eerste gezicht. Echter, er zijn maar weinig mensen van deze spaarrekening op de hoogte. De toprenterekening van de Postbank wordt namelijk niet op de internetsite getoond, tenzij je de naam intoetst bij de zoekfunctie.

“De Postbank heeft ervoor gekozen om de rente op deze spaarrekening niet publiekelijk te tonen omdat deze spaarrekening niet voor iedereen is weggelegd. Het start saldo moet namelijk minimaal 20.000 euro bedragen”, zo laat Postbank voorlichter Anoesjka Aspeslagh weten. “Wij hebben via mailings een aantal van onze klanten benaderd. Als mogelijke nieuwe klanten zich bij ons melden en zij komen in aanmerking voor deze spaarrekening dan worden zij daar uiteraard ook over geïnformeerd. Het is daarnaast ook zo dat de Postbank de Toprekening gefaseerd aanbiedt aan klanten die hiervoor in aanmerking komen. Dit heeft met capaciteit te maken, de Postbank heeft veel spaarders in de boeken en is dus nog druk bezig deze klanten te benaderen. ”

Opvallend is dat de Toprekening ook niet naar voren komt bij het invullen van de spaarmodule op de internetsite van de Postbank. De reden dat de Toprekening op dit moment niet in het productoverzicht en de module staat heeft volgens Aspeslagh te maken met het feit dat de rekening gefaseerd geïntroduceerd wordt.

Het is niet voor het eerst dan de Postbank een spaarrekening met een hoge rente “verstopt” heeft. Ook de Kwartaalrekening en de Loyaalrekening zijn onvindbaar voor mensen.

Rente sparen: rentes op verschillende spaarrekeningen
Toprekening: 4 procent (Tot 11 februari over de eerste 3 maanden 4,5 procent)
Kwartaalextrarekening.: 3,3 procent, (Als u in een kwartaal geld opneemt, krijgt dat u kwartaal slechts 1,3 procent)
Loyaalrekening: 2,8 procent (Minimumsaldo 5000 euro)

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet