Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Spaarrekeningen voor het goede doel

Auteur: Annette Zeelenberg zaterdag 4 januari 2014
Als je spaart, dan doe je dat meestal voor je eigen portemonnee. Maar er zijn ook spaarrekeningen waarmee je een renteschenking kunt doen aan een charitatieve instelling. Dat is ook goed voor jou als spaarder. Schenkingen die boven een bepaalde drempel uitkomen, mag je namelijk aftrekken van de inkomstenbelasting!

Sparen voor het goede doel kan tegenwoordig bij verschillende banken. Je opent een speciale depositorekening waarmee je spaargeld voor een langere periode vaststaat. Vervolgens heb je de keuze of je een deel van de rente wilt schenken of dat je de volledige renteopbrengst aan een goede bestemming geeft. Banken hebben relaties met diverse charitatieve instellingen waaruit je een keuze kunt maken. Aan het eind van de looptijd krijg je de gehele inleg weer terug.

Mes snijdt aan twee kanten
Spaarders die schenken aan goede doelen hebben daar zelf ook baat bij. De renteschenkingen zijn namelijk volledig aftrekbaar van de belasting, zodra je boven de fiscale drempel uitkomt. Deze drempel bedraagt 1 procent van het totale inkomen van box 1,2 en 3 met een minimum van zestig euro. Zo snijdt het mes toch aan twee kanten.

Liever wel rente
Wie de rentevergoeding liever in eigen zak houdt, kan alsnog bijdragen aan een schoner milieu of aan betere mensenrechten. Dit kan bij diverse banken met een duurzame spaarrekening. De bank investeert het spaargeld dan alleen in bedrijven die letten op zaken als arbeidsomstandigheden, milieu of dierenwelzijn. Je kunt ook voor een zogenaamde groene spaarrekening kiezen. Het spaargeld wordt dan geïnvesteerd in projecten die helemaal ten goede komen aan natuur en milieu. Groene spaarrekeningen met groencertificaat leveren zelfs een extra fiscale vrijstelling op in box 3 en een extra heffingskorting in box 1.Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Sparen en de belasting, hoe zit dat?
Spaarplan afsluiten, een slimme keuze?
Bijzondere spaardeposito’s op een rij
Bijzondere spaarrekeningen op een rij

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet