Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Sparen en de fiscus
In bepaalde gevallen betaal je belasting over je spaartegoed. Fiscaal gekeken valt je spaargeld in box 3. Als je eigen vermogen boven het heffingsvrije vermogen uitkomt dan betaal je 1,2 procent vermogensrendementheffing over het gemiddelde netto vermogen in box 3.

Belasting over spaargeld 2014 - Regels en tips - MisterMoney - Als je vermogen boven de heffingsvrije grens uitkomt, moet je hierover belasting betalen. Ook je spaargeld behoort tot dit vermogen. In dit artikel lees je hoeveel belasting je in 2014 moet betalen over je spaargeld en welk vrijstellingen er gelden voor de belasting over spaargeld.
Sparen en de fiscus 2013 - Wie meer spaart dan 21.139 euro, moet vermogensrendementsbelasting betalen. Gelukkig bestaat er een aantal vrijstellingen voor deze belasting, zoals een schuld of een groene spaarrekening.
Sparen en de fiscus 2012 - Wie spaart, moet hier in sommige gevallen belasting over betalen. Als je vermogen de heffingsvrije grens van 21.139 euro overschrijdt,komt de fiscus om de hoek kijken en moet je belasting gaan betalen in box3. Gelukkig gelden er nog een aantal extra vrijstellingen voor de vermogensbelasting, zodat u uw vermogen kunt drukken. In dit artikel gaan we dieper in op de belastingvrijstellingen voor spaargeld in 2012 en hoe je hier slim gebruik van kunt maken.
Sparen en de fiscus 2011 -
Sparen en de fiscus 2010 - Het heffingvrije vermogen in 2010 wordt niet aangepast. De hoogte van het heffingvrije vermogen blijft dit jaar € 20.661.
Sparen en de fiscus 2009 - Spaarders moeten in bepaalde gevallen belasting betalen over hun spaartegoed. Het wel of niet belasting betalen hangt af van het totale vermogen dat je hebt. Lees hier alles over sparen en de belasting in 2009.
Sparen en de Fiscus 2008 - In dit artikel gaat Mister Money dieper in op sparen en de belasting. Als je vermogen boven een bepaald bedrag uitkomt dan moet je hierover belasting betalen. In 2008 ligt het heffingvrije vermogen op 20.315 euro per persoon.
Sparen en de Fiscus 2007 - Een vastgesteld bedrag van de bezittingen min de schulden kent een vrijstelling bij de Belastingdienst. Deze vrijstelling wordt het heffingvrije vermogen genoemd. In 2007 kwam het heffingvrije vermogen uit 20.014 euro per persoon.
Sparen en de Fiscus 2006 - In Box 3 van het Nederlandse belastingstelsel vallen inkomsten uit sparen en beleggen. Een gedeelte van het vermogen is heffingvrij. In 2006 lag het heffingvrije bedrag op 19.698 euro per persoon.

Tips
Fiscus sparen: druk je vermogen
Als het vermogen in box 3 net boven het heffingsvrije vermogen uitkomt, kan het verstandig zijn om je vermogen te drukken. Zo voorkom je dat je belasting moet betalen over je eigen vermogen in box 3. Houdt overigens wel rekening met de peildata 1 januari en 31 december.
Belastingvrij sparen: Fiscus en heffingsvrij vermogen
Nederlanders sparen graag. Een gedeelte van ons spaargeld is belastingvrij, maar als je eigen vermogen over een bepaalde grens uitkomt, dient er belasting betaald te worden. Deze belasting komt neer op een vermogensrendementheffing van 1,2 procent.
Belasting sparen: kijk naar gemiddeld vermogen
De Belastingdienst gaat altijd uit van het gemiddelde vermogen. Op 1 januari en 31 december wordt gekeken naar het vermogen in box 3. Deze twee bedragen worden bij elkaar opgeteld en door twee gedeeld. Je betaalt belasting als het gemiddelde netto vermogen hoger ligt dan het heffingvrije vermogen


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Banksparen en lijfrente Banksparen en lijfrente
Aanvullend pensioen opbouwen is verstandig, maar welke vorm kies je? Banksparen en lijfrente zijn twee goede mogelijkheden. Met beide spaarvormen profiteer je van een bel... Aanvullend pensioen opbouwen
Sparen en beleggen op één rekening Sparen en beleggen op één rekening
Tot de bijzondere spaarvormen hoort ook de combi- of indexrekening. Met deze spaarvorm is het mogelijk te sparen en beleggen via één rekening. Meerdere spaarvormen met de... Bijzondere spaarvormen
Sparen en beleggen, hoe zit dat nou? Sparen en beleggen, hoe zit dat nou?
Je kunt sparen of beleggen, maar wat past het beste bij jou? Geld sparen brengt weinig kosten met zich mee en je kan er minder actief mee bezig zijn. Beleggen is vaak wa... Sparen of beleggen


 
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?
Wist u dat de inkeerregeling voor zwartspaarders wordt versoepeld?
Wist u dat u veel rente misloopt door te sparen bij een grote bank?
Wist u dat u voortaan ook bij Zwitserleven kunt sparen?