Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kinderspaarrekening

Auteur: redactie Mister Money Donderdag 26 juni 2006
Veel banken hebben spaarrekeningen speciaal voor kinderen ontwikkeld. Aan deze rekeningen hangen vaak allerlei leuke extra's als een bonusrente op de verjaardag van het kind. Wel dient u goed op de rente te letten die deze spaarrekeningen bieden, omdat deze vaak relatief laag is.

Kinderspaarrekeningen zijn meestal bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Zo kunnen deze kinderen leren omgaan met geld. Indien de kinderen 12 jaar zijn, krijgen de rekeningen meer het karakter van een echte 'volwassen' rekening, compleet met Pinpas, Chipper en Chipknip en zelf PC-gadgets. De rekening staat op naam van het kind, zodat het kind ook zelf het bewind over de rekening kan voeren. Hiervoor moeten de ouders echter wel schriftelijk toestemming geven, evenals voor het gebruik van een pinpas.

Het motief voor de banken om deze vormen van sparen aan te bieden is vooral om zo vroeg mogelijk een relatie met de klant aan te gaan. Er wordt dan ook vaak een actief en intensief marketingbeleid gevoerd. Denk hierbij aan cadeautjes als er een rekening wordt geopend of toekenning van bonussen als er bijvoorbeeld jarenlang trouw is gespaard.

Sparen door de ouders
Er zijn ook diverse spaarrekeningen waarmee (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kinderen. Het kind neemt dus niet zelf actief deel aan het sparen. Wel moet de rekening op naam van het kind staan in verband met eventueel verschuldigd schenkingsrecht of successiebelasting bij overlijden.

Sommige banken hanteren een premiesysteem, waarbij de trouwe spaarder wordt beloond met bonussen. Bijvoorbeeld als op iedere 5e, 12e of 18e verjaardag van het kind een bepaald bedrag vast staat. In principe blijven de (groot)-ouders gemachtigd over de rekening.

Wil je de rentetarieven vergelijken van deze speciale sparen kind - spaarrekeningen? Bezoek dan het Mister Money renteoverzicht.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wist u dat een deposito een hoger rendement kent?
Sparen, niet direct opneembaar
Internetspaarrekening
Sparen in de kluis
Groene spaarrekening

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet