Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sparen, niet direct opneembaar

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Dinsdag 6 januari 2009
Sparen is kortweg een overschot aan geld wegzetten voor kortere of langere tijd, zonder dat er (veel) risico wordt gelopen. Omdat een bank binnen bepaalde grenzen iets met dat beschikbare geld kan doen, wordt een cliënt beloond met rente. Hoe minder flexibiliteit een klant wenst, hoe meer rente er vergoed kan worden.

Indien gekozen wordt om het geld niet direct ter beschikking te hebben kan gekozen worden voor spaarvormen die niet direct opneembaar zijn. Een cliënt spreekt met zijn bank bepaalde condities af die verder gaan, dan sparen met beperking. Het geldbedrag staat veelal voor een vaste tijd vast.

Een veel voorkomende vorm is het spaar deposito . Voor hogere bedragen vanaf wordt een vast bedrag afgesproken en tegen een vaste periode tot 2 jaar of langer vastgezet. De rente is variabel en doorgaans hoger dan een reguliere spaarrekening. Bij aanvang van een deposito staat de rente gedurende de looptijd wel vast.

Voor cliënten die geld toch langer willen vastzetten, maar toch willen bijstorten en opnemen is een flexibel deposito een mogelijke vorm. De hogere rente wordt alleen ontvangen indien een bedrag van veelal minimaal € 10.000.-- gedurende minimaal een maand op de rekening staat. In andere gevallen wordt een lagere rente ontvangen.

Daarnaast is er nog een bestemmingsdeposito. Deze kent een looptijd van 3 of 6 maanden en heeft dezelfde kenmerken als een regulier deposito. Echter kan er opgenomen worden voor, vooraf met de bank afgesproken, bepaalde bestemmingen.

Voor cliënten die gedurende een termijn tot 24 maanden meer rente-zekerheid wensen en het geldbedrag gedurende die tijd in principe niet wensen aan te spreken is deze vorm van sparen het overwegen waard.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wist u dat een deposito een hoger rendement kent?
Internetspaarrekening
Sparen in de kluis
Groene spaarrekening
Sparen, direct opneembaar

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet