Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wist u dat u ook kunt sparen voor het goede doel?

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 19 april 2006
Wie wat goeds wil doen voor de wereld, kan natuurlijk geld overmaken aan een hulporganisatie. Maar banken bieden tegenwoordig een slimmere manier van doneren aan. Bijvoorbeeld met een speciale spaarrekening waarmee je (een deel van) de rente kunt schenken.

Sparen voor het goede doel kan tegenwoordig bij verschillende banken. In plaats van de portemonnee te trekken bij een collectebus of noodactie op tv, gebruik je de rente die je spaargeld oplevert. Er moet wel een speciale depositorekening voor geopend worden waarmee het spaargeld voor een langere periode vaststaat. Vervolgens heb je de keus om of een deel van de rente te schenken of om de volledige renteopbrengst een goede bestemming te geven. De banken hebben relaties met diverse charitatieve instellingen waaruit je een keuze kunt maken. Aan het eind van de looptijd heeft de spaarder zijn gehele inleg weer terug.

Sparen voor een kip
Banken verzinnen soms de meest originele spaarproducten. Zo biedt de Triodos bank een kip-en-ei-rekening aan. Met de rente die deze spaarrekening oplevert, adopteer je een heuse kip en steun je de biologische landbouw. Bij de ASN Bank kun je op deze manier bijdragen aan duurzame visserij in de Waddenzee of een boom laten planten in een bos naar keuze.

Twee kanten
Spaarders die schenken aan goede doelen hebben daar zelf ook baat bij. De renteschenkingen zijn namelijk volledig aftrekbaar van de belasting, zodra je boven de fiscale drempel uitkomt. Deze drempel bedraagt 1 procent van het totale inkomen van box 1,2 en 3 met een minimum van zestig euro. Zo snijdt het mes toch aan twee kanten.

Liever wel rente
Wie de rentevergoeding liever in eigen zak houdt, kan alsnog bijdragen aan een schoner milieu of aan betere mensenrechten. Je kan bij diverse banken sparen op een duurzame spaarrekening. De bank investeert het spaargeld dan alleen in bedrijven die letten op zaken als arbeidsomstandigheden, milieu of dierenwelzijn. Je kunt ook voor een zogenaamde groene spaarrekening kiezen. Het spaargeld wordt dan geÔnvesteerd in projecten die helemaal ten goede komen aan natuur en milieu.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wist u dat een deposito een hoger rendement kent?
Sparen, niet direct opneembaar
Internetspaarrekening
Sparen in de kluis
Groene spaarrekening

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet