Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Geld sparen, de mogelijkheden
Sparen is natuurlijk dé manier om zonder risico geld opzij te zetten. Dat levert je nog een extraatje in de vorm van rente op ook. Maar voor welke spaarvorm kies je? Er zijn veel verschillende spaarmogelijkheden met allerlei verschillende voorwaarden en rentes. MisterMoney vergelijkt de spaarrekeningen en helpt je op weg bij het kiezen van de juiste spaarrekening.

Spaarrekening - Een spaarrekening is een spaarvorm waarmee (bijna) iedereen wel bekend is. Het grote voordeel van een spaarrekening is de flexibiliteit ervan. Als het financieel wat beter gaat kan je dus kosteloos wat extra geld storten. Heb je geld nodig? Dan kun je dit, zonder een boete te betalen, weer opnemen.
Internetsparen - Een internetspaarrekening kun je volledig via internet beheren. Je kan op ieder moment van de dag je spaarsaldo bekijken, geld storten, opnemen of overschrijven. Dit gebeurt uiteraard allemaal online. Sparen via internet bied je gemak, maar het levert vaak ook een hogere rente op dan een standaard spaarrekening.
Spaardeposito - Een spaardeposito is een spaarvorm met een vaste looptijd en een vaste rente. De looptijd kan variëren tot twintig jaar. Hoe langer je het geld vast zet, hoe hoger de rente is die je ontvangt. Tussentijds opnemen en bijstorten is bij deze spaarvorm meestal niet mogelijk, tenzij je een flinke boete betaalt.
Banksparen - Banksparen is een nieuwe fiscaal voordelige spaarvorm die in 2008 is ingevoerd. Je kunt banksparen voor de aflossing van je hypotheek of voor later. Op de volgende pagina’s vind je nuttige informatie over banksparen voor je pensioen.
Groen sparen - Een groene spaarrekening werkt in principe hetzelfde als een gewone spaarrekening, echter er is één groot verschil. Bij de groene spaarvorm wordt het geld uitsluitend geïnvesteerd in bedrijven en instellingen die rekening houden met de natuur en het milieu.
Lijfrente - Een lijfrente is een levensverzekering waarmee je een kapitaal opbouwt voor later, bijvoorbeeld voor je pensioen. Voor de meeste mensen is dat de reden om een lijfrente af te sluiten. In principe duurt een lijfrente-uitkering zolang als het 'verzekerde lijf' in leven is. Vandaar de term 'lijf'-rente.
Spaarloon - De spaarloonregeling, iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat houdt deze regeling nou precies in. Met een spaarloonregeling kunnen werknemers ieder jaar belastingvrij een deel van hun brutoloon sparen. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op deze regeling.
Sparen voor kind - Kinderen zijn niet goedkoop. Waarschijnlijk zal dit niemand vreemd in de oren klinken. Denk maar eens aan kleedgeld, zakgeld en niet te vergeten het schoolgeld. Als ouder zijnde wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar hoe kun je nu het beste sparen voor je kind?
Zakelijk sparen - Ondernemingen kunnen een speciale spaarrekening voor het bedrijf afsluiten, de zakelijke spaarrekening. Een zakelijke spaarrekening is erg flexibel. Zakelijk sparen is dankzij de vele voordelen aantrekkelijk voor ondernemingen.

Wist je dat Nederlanders veel sparen?
Nederlanders sparen graag. In 2006 stond er zo'n 223 miljard euro op de spaarrekeningen gestald en dat terwijl de spaarrente niet echt hoog was. Er zijn aanbieders die momenteel een rente van boven de 3 procent aanbieden, maar dit aantal is niet erg groot. Het loont daarom om de verschillende rentetarieven met elkaar te vergelijken, zo weet u waar u het beste uw spaargeld naar toe kunt brengen.

Sparen - Handige Artikelen
Collectieve garantieregeling wordt vervangen door depositogarantiestelsel
In 2007 is de collectieve garantieregeling vervangen door het depositogarantiestelsel. Mocht een bank failliet worden verklaard dan krijgen spaarders een vastgesteld bedrag (100.000 euro) gegarandeerd terug. depositogarantiestelsel
De mogelijkheden bij sparen
De mogelijkheden bij sparen zijn groot, dus maak de juiste keuze hoe te sparen. Je kan internetsparen, groen sparen, deposito sparen of een normale spaarrekening openen. Zet voor jezelf op een rijtje hoe te sparen, er zijn namelijk veel voorwaarden e Sparen Mogelijkheden
Sparen: Belasting 2011
Als je spaart betaal je belasting. Sparen en Fiscus zijn dus woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De Fiscus rekent over het opgebouwde spaargeld een heffing van 1.2% per jaar. Wil je achterhalen wat je aan vermogensrendementheffing m Sparen: Belasting 2011
De fiscus 2011: Groen sparen
Een groene spaarrekening in 2011, ook daar moet je belasting over betalen. Het voordeel van groen sparen is dat je spaargeld in groene projecten wordt gestoken en je daarom minder belasting moet betalen aan de Fiscus. Vergelijk ook groene spaarrekeni Groen sparen belasting 2011
Is het verstandig te sparen op naam van je kind?
Sparen voor je kroost is heel verstandig, maar ga je sparen op naam van je kind of neem je een eigen spaarrekening? Op eigen naam sparen heeft het voordeel dat jij zelf zeggenschap hebt over het spaargeld. Echter sparen op naam van je kind is belasti Eigen spaarrekening
De mogelijkheden bij sparen voor je kind
Sparen voor je kind is verstandig, want kinderen kosten veel geld. Er zijn verschillende rekeningen speciaal voor kinderen, maak een goede afweging welke je opent en sla altijd de rentetarieven er op na. Je wil natuurlijk wel het hoogste rentepercent Sparen voor je kind


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?
Wist u dat de inkeerregeling voor zwartspaarders wordt versoepeld?
Wist u dat u veel rente misloopt door te sparen bij een grote bank?
Wist u dat u voortaan ook bij Zwitserleven kunt sparen?