Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sparen begint weer te lonen

Auteur: Miss Money woensdag 14 september 2011
De spaarrentes worden sinds afgelopen week weer langzaam hoger. Na een wat tegenvallende zomer, lijkt de herfst nu veel moois te brengen voor de spaarder.

Vorige week werd spaarland ineens opgeschrikt door een grote renteverhoging van Delta Lloyd en OHRA. Beide aanbieders verhoogden de variabele rente op een internetspaarrekening naar 2,9 procent. Hiermee namen ze in een keer de koppositie over in het renteklassement voor vrij opneembare spaarrekeningen.

Tot vorige week werd de top vijf aangevoerd door Bank of Scotland en LeasePlan Bank die momenteel allebei 2,75 procent rente bieden. Beide aanbieders komen nu niet eens meer in de top vijf voor. Dit komt doordat ook WestlandUrecht Bank, Centraal Beheer en MoneYou de rentes op vrij opneembare spaarrekeningen hebben verhoogd naar 2,8 procent.

Diverse spaarexperts voorspelden dat eind 2011 de spaarrentes weer boven de 3 procent uit kunnen komen. Deze grens is nu weer binnen handbereik. OHRA biedt op haar rekening Maandsparen zelfs al een rente van 3%. Hiervoor moet de spaarder dan wel een vaste maandelijkse inleg doen.

Nu de rentes weer aan het stijgen zijn, lijkt sparen weer langzaam te gaan lonen. De inflatie in Nederland bedroeg in augustus 2,6 procent. Met een rente van 2,9 procent verdient de spaarder nog steeds maar 0,3 procent aan zijn of haar spaargeld. Dat is nog steeds geen vetpot, maar het aantal rekeningen met rentes onder de inflatiegrens (die de spaarder dus alleen maar geld kosten) neemt steeds verder af. Sparen begint dus eindelijk weer een beetje lucratief te worden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet