Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sparen doe je samen!

Auteur: Miss Money woensdag 12 oktober 2011
Alles is leuker als je het samen doet. Dat geldt niet alleen voor uit eten of naar de bioscoop gaan, maar ook voor financiŽle zaken, zoals sparen en verzekeren. Dit lijken sites als UnitedConsumers.com en Groepsveiling.nl ons althans te willen doen geloven.

United Consumers beroept zich op het feit dat ze een grote groep van 500.000 deelnemers bedient en regelt daarmee kortingen op auto- en zorgverzekeringen. Hetzelfde gaat Groepsveiling.nl doen met spaarproducten. Deze site boekte al succes met dit principe op het gebied van energierekeningen en gaat zich nu dus ook op de spaarmarkt begeven. Als een soort tussenpartij bedingt zij een hogere spaarrente voor de deelnemers, belooft de website.

Een hogere rente, wie wil dat nu niet? En zelf kun je dat niet regelen bij de bank. Ze zien je aankomen als je aan de balie bij de bank of per telefoon vraagt om een hogere spaarrente. Het argument dat je bij een andere bank ene betere rente kunt krijgen, zal de baliemedewerker of telefoniste waarschijnlijk ook onberoerd laten.

De bekende addertjes!
Maar zodra een partij namens een grote groep spaarders de onderhandeling aangaat, kan dit natuurlijk weleens anders uitpakken. Over de spaarplannen van Groepsveiling.nl is nog weinig bekend. Op 19 oktober zal uni-Impuls B.V.,dat achter de site zit, hier meer over bekendmaken.

Een nadere bestudering van de site leert echter al wel dat er addertjes onder het gras zitten. Een minimale eerste inleg is bijvoorbeeld niet verplicht, maar met een te lage inleg kom je in sommige gevallen niet in aanmerking voor een inlegbonus. Of samen sparen ook samen rijk worden is, is dus nog maar de vraag.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet