Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sparen? Laat je niet verleiden!

Auteur: Mister Money woensdag 4 januari 2012
Het jaar 2012 begint met een mooie opsteker voor de sparende consument. LeasePlan Bank heeft haar rente verhoogd naar 3,15 procent. Voor het eerst sinds 2008 komt een rente op een vrij opneembare spaarrekening hiermee weer boven de 3 procent uit.

Daarnaast azen veel banken op de eindejaarsbonus (als je deze nog niet hebt uitgegeven) en het vrijgevallen spaarloon. Dit vertaalt zich met name bij de grootbanken in spaaracties, zoals een kans op 500 euro extra spaargeld als je minimaal 500 euro spaart bij de Rabobank. Nadeel is helaas wel dat de grootbanken die deze acties houden juist vaak vrij lage spaarrentes bieden. In de top 10 van vrij opneembare spaarrekeningen komt op dit moment geen enkele grootaanbieder voor.

De kleinere banken die in de top 10 staan, strijden ook fanatiek mee om het vrijgekomen spaarloon. WestlandUtrecht Bank gebruikt bijvoorbeeld al een tijdje de slogan ‘Spaarloon wordt SpaarOnline’. Hiermee wil de bank de spaarder stimuleren het spaarloon op haar SpaarOnline rekening te storten. Een pakkende slogan, maar zonder cadeautjes. Overigens krijg je hier tenminste wel een redelijke rente, net als bij concurrent Centraal Beheer die ook actief campagne voert om het spaarloontegoed.

Wil je echt slim sparen en nog wat extra geld verdienen aan je bonus of spaarloon? Laat je dan niet te snel verleiden door leuke acties en extraatjes. Als daar immers een lage rente tegenover staat, blijkt het cadeau al snel een sigaar uit eigen doos. Een hogere rente levert je uiteindelijk veel meer op.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet