Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sparen loont! Of toch niet?

Auteur: Miss Money woensdag 30 maart 2011
Ondanks dat we allemaal zijn opgevoed met het idee dat sparen loont, blijkt dat lang niet altijd het geval. Op dit moment zorgt de hoge inflatie er bijvoorbeeld voor dat het geld op spaarrekeningen nauwelijks nog iets oplevert.

Inflatie wil zeggen dat de prijzen van producten stijgen. Hierdoor kun je minder kopen met dezelfde euro. Daardoor wordt je geld relatief minder waard. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte dat de inflatie in februari 1,9 procent bedroeg. Dit betekent dat de prijzen gemiddeld dus 1,9 procent gestegen zijn. Wie zijn of haar spaargeld op een spaarrekening heeft staan met een spaarrente die vlakbij deze 1,9 procent ligt, houdt er dus nauwelijks wat aan over. En wie een spaarrekening heeft met een rentepercentage lager dan 1,9 procent, levert hier zelfs nog op in.

Stel je sluit de spaarrekening af die op dit moment het hoogste rendement biedt. Dat levert je een spaarrente van 2,6 procent op. Haal je hier 1,9 procent inflatie vanaf, dan blijft er nog 0,7 procent rendement over. Niet bepaald een vetpot dus.

Als je op deze spaarrekening ook nog eens een bedrag hebt staan dat boven de heffingsvrije grens van de Belastingdienst uitkomt, moet je over dit bedrag 1,2 procent vermogensbelasting betalen. Als je dit ook nog eens aftrekt van het overgebleven rendement van 0,7 procent, dan kom je uit op een negatief rendement van 0,5 procent! Wie dus een aardig bedrag op zijn of haar spaarrekening heeft staan, wordt hiervoor niet bepaald beloond.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet