Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sparen voor je kind

Auteur: Miss Money woensdag 13 april 2011
Het CDA wil dat het Zilvervlootconcept wordt geherintroduceerd, omdat ze vindt dat jongeren in Nederland te weinig worden gestimuleerd om te sparen. De rentes op jeugdspaarrekeningen zouden vaak nauwelijks aantrekkelijk zijn volgens CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum

Opvallend is wel dat de hoogste geboden rente op een jeugdspaarrekening zonder voorwaarden op dit moment hoger is dan de hoogste rente die u als volwassene kunt krijgen op een flexibele (internet)spaarrekening. Argenta biedt een rentetarief van 2,65 procent op haar jeugdspaarrekening. Bij de ‘grote mensen spaarrekeningen’ biedt Bank of Scotland op dit moment de hoogste rente met 2,6 procent.

Zo onaantrekkelijk hoeft het dus niet te zijn om een spaarrekening voor je (klein)kinderen af te sluiten. Helemaal ongelijk heeft het CDA echter niet, want voor de grote banken valt nog een hoop winst te behalen als het gaat om jeugdspaarrentes. Alle grote spelers bieden op hun kinderspaarrekening tarieven die soms wel tot een half procent lager liggen dan op de reguliere spaarrekening.

Wie toch wil sparen voor zijn/haar (klein)kinderen kan wellicht beter een deposito of spaarplan overwegen. De duurzame ASN Bank en Triodos Bank en spaarbank NIBC Direct bieden relatief aantrekkelijke spaarplannen voor kinderen. U moet het geld wel voor langere tijd laten staan om voldoende rendement te behalen. Voor wie vroeg begint met sparen voor de studie van een kind is dat natuurlijk geen probleem. Deposito’s of spaarplannen kunnen rendementen tot 3 of 4,5 procent opleveren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet