Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Sterkste koopkrachtdaling bij CDA, D66 en SGP

Auteur: Mister Money vrijdag 21 mei 2010
De komende jaren heeft de gemiddelde Nederlander minder geld te besteden. Dat blijkt uit een doorrekening van de verkiezingsprogramma’s van het Centraal Planbureau (CPB). Alle partijen willen de komende jaren flink bezuinigingen om het gat in de schatkist te dichten.

De komende vier jaar daalt de koopkracht het hardst bij het CDA, de SGP en D66. Alleen in de verkiezingsprogramma’s van de SP en de PvdA zal de koopkracht in 2015 iets gestegen zijn.

De VVD heeft de meeste maatregelen op de planning staan. De partij is van plan om tot 2015 ongeveer twintig miljard euro te bezuinigingen. Het CDA staat met achttien miljard euro op de tweede plaats. De SP en PvdA doen het iets rustiger aan. Zij hebben een totale bezuiniging van respectievelijk tien en elf miljard euro gepland. Volgens het CPB bezuinigen de SP en de PVV op lange termijn niet voldoende om de noodlijdende schatkist weer op orde te brengen.

Werkgelegenheid
Volgens de berekeningen van het CPB levert het partijprogramma van de VVD de meeste nieuwe banen op. De partij van Rutte wordt op de voet gevolgd door GroenLinks. De SP is de enige politieke partij waarbij de werkgelegenheid niet stijgt.
Als er gekeken wordt naar de huizenprijs, dan komen huizenbezitters bij D66 er het bekaaidst vanaf. Volgens de berekeningen van het CPB daalt de huizenprijs bij het programma van D66 met ongeveer tien procent. Ook de PvdA is de huizenbezitter niet gunstig gezind. Door maatregelen daalt bij deze partij de prijs met ongeveer zeven procent.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet