Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Strengere aanpak onverzekerde automobilist

Auteur: Mister Money donderdag 3 februari 2011
Autobezitters die hun voertuig niet verzekeren, kun binnenkort vaker een boete tegemoet zien. Dit staat in een nota van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer. De boete van 380 euro kan drie keer in een jaar worden herhaald en zo oplopen tot 1140 euro. Als de auto dan nog niet verzekerd is kan de automobilist voor de rechter worden gedaagd.

Verder wil Opstelten investeren in de handhaving van de verzekeringsplicht. Dit wil de minister onder meer doen door van de boete een administratieve boete te maken die gemakkelijker ge´nd en sneller afgehandeld kan worden.

Het aantal onverzekerde voertuigen in Nederland is groot, stelt Justitie. In 2009 zouden 243.000 voertuigen onverzekerd in ons land rondrijden, waarvan 68.000 snor- en bromfietsen en 175.000 overige voertuigen. Vanwege de maatschappelijke schade die onverzekerde voertuigen opleveren, wil Opstelten dit aantal verlagen. In 2008 moest het Waarborgfonds Motorverkeer in totaal bijna 9,5 miljoen euro uitkeren aan gedupeerden van schade die werd veroorzaakt door niet-verzekerde voertuigen.

Op dit moment is de controle op de voertuigenverzekering in handen van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Deze controleert aan de hand van kentekenbewijzen of een voertuig al dan niet verzekerd is. Dit legt een grote druk op het rechtssysteem, waardoor slechts 60.000 bestuurders per jaar kunnen worden aangepakt.

De boete die nu nog wordt opgelegd bedraagt 390 euro en dus iets hoger dan de voorgestelde nieuwe boete. De oude boete betreft echter een transactievoorstel. Dat betekent dat de Officier van Justitie eraan te pas moet komen, wanneer er niet betaald wordt. Door er een administratieve boete van te maken, kan deze door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) worden ge´nd. Het CJIB kan ook beslag leggen op het inkomen wanneer de boete niet wordt betaald.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŰle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet