Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

BeleggersvoorBeleggers : Uw sleutel tot succesvol beleggen

Auteur: Henk Folkers, TradingPort dinsdag 10 oktober 2006
Er zijn weinig onderwerpen die zo intimiderend zijn als geld. Net als met voetbal en politiek heeft iedereen er een mening over, maar hoeveel mensen zijn er nu werkelijk die met vertrouwen of een bepaalde graad van zekerheid weten wat ze met geld moeten doen?

De realiteit is dat de meeste mensen weinig verstand hebben van geld of beleggen. Laat staan dat ze beschikken over een financieel plan waarin in grote lijnen staat aangegeven hoe ze geld willen gebruiken om er hun ambities, wensen of zelfs dromen mee te verwezenlijken.

Dat gebrek heeft overigens niets te maken met een tekort aan intelligentie. Ook de meest intelligente mensen onder ons vertonen niet zelden onlogisch en onredelijk gedrag als het om geld gaat. In tegenstelling tot een heleboel andere zaken in het leven is de manier waarop we met geld omgaan niet genetisch bepaald.

De huidige dertigers en veertigers treden geld op een andere manier tegemoet dan hun ouders. Ze zijn bijvoorbeeld minder schuchter als het erom gaat langlopende schulden aan te gaan, zoals een omvangrijke aflossingsvrije hypothecaire lening. Of dat een positieve ontwikkeling is doet er nu even niet toe.

Wat er wel toe doet is dat deze veranderde houding ten opzichte van geld het maken van financiŽle plannen en de daarbijbehorende beleggingen tot een absolute noodzaak maakt. Maak daarbij niet de fout om te denken dat beleggen alleen iets voor het meest welstandige deel der natie is. Integendeel. Beleggen is er juist voor de omvangrijke middenklasse in ons land; de mensen die het financiŽle fundament van de Nederlandse samenleving vormen. Deze mensen moeten niet alleen de permanente geldhonger van de overheid stillen, ze moeten ook in toenemende mate hun eigen toekomst in financieel opzicht veilig stellen.

Het af en toe opzijzetten van wat spaargeld is daar geen adequaat antwoord op. Ook is het even snel een aangeprezen aandeel kopen via een on line broker geen adequaat antwoord. Maak niet de fout beleggen te zien als speculeren! Financieel succesvol opereren vereist het begrijpen van en anticiperen op nieuwe regels en producten die sluipenderwijs in uw financiŽle leven zijn en worden geÔntroduceerd - met name door de overheid en financiŽle instellingen.

BeleggersvoorBeleggers helpt u.

Tezamen met uw tussenpersoon leert u de ins- en outs te doorgronden van beleggen in samenhang met een goed financieel plan en bij de daadwerkelijke ondersteuning van dat proces. Beleggen wordt op deze manier weer leuk en een echt onderdeel van uw persoonlijke financiŽle planning.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet