Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tegen de lamp

Auteur: Miss Money Woensdag 23 december 2009
Het einde van het jaar nadert en daarmee is tegelijkertijd het ideale moment aangebroken om terug te blikken. 2009 was een bewogen jaar dat veel mensen niet snel zullen vergeten: Faillissementen, oplichters en het verloren vertrouwen. Dit jaar hadden verschillende coryfeeŽn het uiterst lastig.

Neem bijvoorbeeld alleskunner Dirk Scheringa. The selfmade man bleek na een uiterst succesvol 2008 dit jaar alles behalve onoverwinnelijk te zijn. Dirk verloor zijn bedrijf, zijn museum, zijn clubje en erger nog: ons vertrouwen. Gelukkig valt er ook nog iets positiefs te melden over onze Dirk, hij kan het nieuwe jaar echt als een nieuwe start zien. Veel dingen die hem in 2009 nog dierbaar waren, is hij immers verloren.

Ideale schoonzoon Marco Borsato zag zijn zelf opgebouwde imperium als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het blijft pijnlijk om een volwassen man te zien huilen op televisie, of het nou gemeend was of niet. Ik vind het bewonderenswaardig dat hij slechts enkele maanden na het faillissement van The Entertaiment Group al weer een nieuw bedrijf gestart is. Je moet maar durven (en het financieel kunnen), zo snel na de ondergang van je vorige bedrijf.

Een andere beroemdheid die dit jaar hard van zijn troon viel, was een grootheid van wereldniveau, Bernard Madoff. De oud-topman van de NASDAQ bleek een enorme oplichter te zijn die duizenden slachtoffers maakte. De rijkaard krijgt een fikse straf voor zijn gemene maar zeer winstgevende spelletjes. De meesteroplichter krijgt een gevangenisstraf van 150 jaar.

Ik ben benieuwd wie er 2010 tegen de lamp loopt. Zelf zet ik in op Gerrit Zalm. De oud-minister van FinanciŽn weet, denk ik, meer over de DSB-praktijken dan hij nu zegt. Het drama wordt hoogstwaarschijnlijk in 2010 vervolgd. Over Patricia Paay maak ik mij geen zorgen. Dankzij haar veelbesproken Playboyreportage zal zij zich voorlopig geen zorgen meer hoeven te maken en hoeft zij deze koude wintermaanden niet meer uit de kleren. Daar zal vooral Theo Maassen erg blij mee zijn.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet