Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tips en handigheden bij de belastingaangifte

Auteur: Mister Money woensdag 28 februari 2018
Traditiegetrouw staat de maand maart in het teken van de belastingaangifte. Voor 1 mei moet je aangifte inkomstenbelasting over het afgelopen jaar bij de Belastingdienst binnen zijn. Veel Nederlanders zijn enorm tegen de aangifte op, vanwege de administratieve rompslomp en omdat ze bang zijn iets verkeerd in te vullen. Mister Money geeft je enkele handige tips zodat je met een gerust hart je aangifte kunt invullen.

Vooraf invullen
Als je na 1 maart een digitale aangifte doet, kun je de Belastingdienst alvast een aantal gegevens voor je laten invullen. Het kan hierbij gaan om persoonsgegevens, maar ook pensioen gegevens of informatie over uitkeringen. Deze informatie is afkomstig van de gemeente, uw werkgever of uw uitkeringsinstantie.
 
Auto van de zaak
Een belangrijk onderdeel in de Belastingaangifte is het privégebruik van de auto van de zaak. In dit artikel lees je meer over auto van de zaak en bijtelling inkomstenbelasting.
 
Fiscaal partnerschap
Als je met iemand samenwoont, zijn jullie automatisch fiscaal partners voor de Belastingdienst, bijvoorbeeld als je een samenlevingscontract hebt. Jullie kunnen dan samen aangifte doen. Het is dan slim om de aftrekposten op te voeren bij de partner met het hoogste inkomen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de hypotheekrente. Daarnaast is het fiscaal voordeliger om de bijtelling bij het laagste inkomen te tellen. Let wel op: dit is niet voor alle bijtellingen mogelijk.

Ga ook altijd goed na of je geen aftrekposten over het hoofd ziet. Je kunt hierbij denken aan uitgaven voor ziektekosten, lijfrentepremies, alimentatie en giften. Welke kosten je wel en niet binnen deze categorieën mag aftrekken, vind je vaak in de toelichtingsvelden op het digitale belastingformulier. Als je een aangifte op papier doet, zit er meestal ook een apart document bij met toelichtingen.Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Aangifte tips: Vermogen in Box 3
Belastingaangifte: tips en handigheden
Belasting besparen door schenken
Belasting eindejaarstips: druk je vermogen
Toeslagen en voorlopige teruggave 2008


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken