Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Toch geen pensioenkorting

Auteur: Mister Money dinsdag 4 januari 2011
Miljoenen gepensioneerden en werknemers kunnen opgelucht ademhalen. Hun pensioenrechten hoeven waarschijnlijk toch niet verlaagd te worden. Door de stijgende rente en stijgende aandelenkoersen zijn de pensioenfondsen op de valreep van 2010 nog in veiliger water terechtgekomen.

De laatste dag van 2010 was de peildatum voor de pensioenfondsen. De dekkingsgraden die de fondsen op die dag hadden, zouden bepalend zijn voor het besluit of zij al dan niet moeten korten op de pensioenuitkering. De gemiddelde dekkingsgraad was op 31 december 104. Dat is heel dicht in de buurt van de vereiste 105 van De Nederlandsche Bank (DNB).
 
In de zomer van 2010 kondigde DNB nog aan dat van ongeveer veertien pensioenfondsen de dekkingsgraad dermate laag was dat ze waarschijnlijk zouden moeten gaan korten op de pensioenen om weer orde op zaken te stellen. De problemen werden voornamelijk veroorzaakt door de lage rente van dat moment en tegenvallende beleggingen. De gemiddelde dekkingsgraad bedroeg toen slecht 95 procent.
De laatste twee maanden is de dekkingsgraad van de pensioenfondsen weer langzaam toegenomen. Daardoor hoeven nog maar weinig pensioendeelnemers te vrezen voor een brief waarin staat dat zijn/haar pensioen wordt gekort. De komende weken zullen verschillende pensioenfondsen hun dekkingsgraden bekend maken.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Vrijstellingen vermogensrendementsheffing 2017
Belasting over beleggingen in 2014 - Uitleg en tips
‘Vermogensbelasting moet omlaag’
Beleggen en de fiscus 2013
Beleggen en de fiscus 2012


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers