Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Turbo's en Speeders

Beleggen in aandelen en obligaties zal veel mensen bekend in de oren klinken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om in speeders en turbo's te beleggen. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op deze twee beleggingsvormen. Vragen als: wat zijn speeders en turbo's eigenlijk en hoe moet je erin beleggen?, worden beantwoord. Daarnaast krijg je nog wat nuttige tips mee over deze beleggingsvormen.

Wat zijn Turbo's en Speeders?
De aanschaf van Turbo's en Speeders
De Turbo is in 2004 geÔntroduceerd door ABN AMRO. Deze bank was destijds ook de enige aanbieder van dit product onder deze naam. Na de overname van ABN AMRO werd het product onder de naam turbo overgedragen aan Royal Bank of Scotland (RBS). Sinds 2010 biedt ABN AMRO weer opnieuw turboís aan. Nu zijn er dus twee aanbieders die het product onder deze naam mogen aanbieden. Tegenwoordig is het aantal aanbieders van turboís wel groter geworden, maar deze bieden het product dan wel onder een andere naam aan. Omdat turbo's verhandeld worden via Euronext Amsterdam, kun je wel via iedere bank of internetbroker een order plaatsen. Dat geldt ook voor de Speeder die begin 2006 in Nederland is geÔntroduceerd door de Duitse Commerzbank.

Wanneer je in Turbo's of Speeders wilt beleggen, kom je voor een aantal keuzes te staan:
  1. Welke onderliggende waarde? Je hebt veel keus: aandelen, opties, obligaties, valuta en zelfs grondstoffen, edelmetalen of indices.
  2. Turbo/Speeder Long of Short? Met een Long profiteer je van een stijging van de onderliggende waarde en met een Short profiteer je van een daling.
  3. Hoogte van de hefboom. Als je ervan overtuigt bent dat de onderliggende waarde van een Turbo of Speeder zal stijgen, dan kun je deze met een hoge hefboom kopen. Met een lage hefboom is het risico kleiner. Hoe hoger de hefboom, hoe gevoeliger de Turbo/Speeder is voor koersbewegingen van de onderliggende waarde. In positieve, maar ook in negatieve zin!
Houdt er verder rekening mee dat je voor het verhandelen van deze hefboomproducten ook kosten maakt. Het gaat om transactieprovisies (per aan- en verkoop), bewaarloon, rente over het financieringsniveau (het deel van de belegging dat door de bank wordt gefinancierd) en eventuele kosten voor het uitkeren voor de stoploss-waarde.
Alternatieven Turbo's en Speeders
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?