Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Turbo's en Speeders

Beleggen in aandelen en obligaties zal veel mensen bekend in de oren klinken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om in speeders en turbo's te beleggen. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op deze twee beleggingsvormen. Vragen als: wat zijn speeders en turbo's eigenlijk en hoe moet je erin beleggen?, worden beantwoord. Daarnaast krijg je nog wat nuttige tips mee over deze beleggingsvormen.

Wat zijn Turbo's en Speeders?
Turbo's en Speeders zijn speculatieve beleggingsproducten waarmee actieve en ervaren beleggers snel kunnen profiteren van ontwikkelingen op de beurs. Het verschil tussen de Turbo en de Speeder is minimaal, op enkele details na is het slechts de naam die verschilt. We beperken ons daarom in deze uitleg tot de benaming Turbo.

De werking van een Turbo is volstrekt anders dan van andere rechtstreekse beleggingsproducten. Turbo's hebben namelijk een hefboomwerking. Dat betekent dat een kleine procentuele verandering in de onderliggende waarde (bijv. een aandeel of een valuta), een hogere procentuele verandering in de waarde van de Turbo oplevert. Dit laat zich het beste uitleggen met een voorbeeld:

Stel, je koopt Turbo X met een onderliggende waarde van 100 euro. Je betaalt de bank dan een bedrag van 25 euro. De rest, 75 euro, schiet de bank voor (het financieringsniveau). Door de koers te delen door de inleg kom je uit op de hefboom. In dit geval: 100 : 25 = 4. Dat houdt in dat de rendementsontwikkeling van de Turbo viermaal zo groot is als die van de onderliggende waarde. Dus als de koers 1 procent stijgt, heeft dat een waardevermeerdering ůf vermindering van 4 procent voor de Turbo tot gevolg.

Met Turbo's kan het dus heel snel gaan, de koers kan snel stijgen, maar ook snel dalen. Er is wel een beschermingsmechanisme ingebouwd, de stoploss. Die zorgt ervoor dat de Turbo nooit negatief kan worden. Je kunt dus nooit mťťr dan je inleg kwijtraken.

Door de hefboomconstructie is een belegging in Turbo's veel risicovoller dan een directe belegging in de onderliggende waarde. Deze producten zijn daarom alleen geschikt voor de meer ervaren en vooral actieve beleggers.

Voordelen:
Mogelijkheid om snel te profiteren van koersstijgingen- en dalingen.
Instappen met kleine bedragen (door financieringsniveau).
Winstmogelijkheden vele malen groter dan van rechtstreekse beleggingen.
Veel beleggingsmogelijkheden (wereldwijd). Bijvoorbeeld: indices, aandelen, obligaties, valuta en zelfs grondstoffen en edelmetalen.

Nadelen:
Vele malen risicovoller dan andere rechtstreekse beleggingen.
Kans om je totale inleg te verliezen.
Alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers.
Veel tijd nodig om de dagelijkse de ontwikkelingen te volgen.
De aanschaf van Turbo's en Speeders
Alternatieven Turbo's en Speeders
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?