Over Mister Money | Contact
Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tweede hypotheek 2008

Auteur: Mister Money Dinsdag 1 januari 2008
Ben jij van plan om binnenkort je eigen woning te gaan verbouwen? Een tweede hypotheek kan een handige lening zijn om deze verbouwing te financieren. Een tweede hypotheek kent over het algemeen een lagere rente dan een gewone lening. Daardoor is deze leenvorm vaak aantrekkelijker dan een persoonlijke lening. Daarnaast is de hypotheekrente in een aantal gevallen fiscaal aftrekbaar.

Wie geen geld heeft om een verbouwing te financieren kan hiervoor een lening afsluiten. Met een tweede hypotheek ben je vaak het voordeligst uit. Een tweede hypotheek is eigenlijk niets anders dan een extra lening op hetzelfde onderpand. Een tweede hypotheek hoeft niet bij dezelfde kredietverstrekker te worden afgesloten als waar de eerste hypotheek loopt. Hoeveel je maximaal mag lenen is van een aantal factoren afhankelijk. Er wordt ondermeer gekeken naar het inkomen en de woningwaarde.

Tweede hypotheek en belasting
Het grote voordeel van een tweede hypotheek is dat de hypotheekrente in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is. Om van dit belastingvoordeel te kunnen profiteren moet je aantonen dat je de lening hebt uitgegeven aan een verbouwing, verbetering of onderhoud aan de eigen woning. Gebruik je het geld ergens anders voor dan komt de belastingaftrek in box 1 te vervallen.

Kosten
Een nadeel van een tweede hypotheek zijn de bijkomende kosten. Wie kiest voor deze leenvorm krijgt te maken met afsluitkosten, notariskosten en de kosten voor het opmaken van een taxatierapport. Deze kosten zorgen ervoor dat een tweede hypotheek eigenlijk alleen een aantrekkelijke optie is voor als je een wat groter bedrag wilt lenen. Voor het afsluiten van een tweede hypotheek is namelijk een overwaarde op de woning nodig. Dit is middels het taxatierapport aan te tonen, maar in sommige gevallen volstaat WOZ beschikking van de gemeente.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tweede hypotheek in 2014 – Uitleg en fiscale regels
Tweede hypotheek: de mogelijkheden
Tweede Hypotheek 2013
Wat is een tweede hypotheek
Tweede Hypotheek 2012

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet