Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tweede hypotheek 2010

Auteur: Mister Money Maandag 25 januari 2010
Mensen die hun eigen woning willen verbouwen maar niet over genoeg financiële middelen beschikken, kiezen vaak voor een tweede hypotheek. Deze leenvorm kent verschillende voordelen. Zo is er vaak sprake van een lagere leenrente vergeleken met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet en kan er in bepaalde gevallen geprofiteerd worden van een belastingvoordeel.

Een tweede hypotheek is simpel gezegd een extra lening op hetzelfde onderpand. Een tweede hypotheek mag bij een andere kredietverstrekker worden afgesloten dan waar de eerste hypotheek loopt. In de praktijk komt dit niet vaak voor omdat de eerste hypotheekverstrekker het eerste recht van terugbetaling heeft. Het risico dat de verstrekker van de tweede hypotheek loopt, is hierdoor groter.

Rente aftrekken
De tweede hypotheek dankt zijn populariteit met name aan het fiscale voordeel. Als de tweede lening gebruikt wordt voor verbetering van de eigen woning (denk bijvoorbeeld aan verbouwings- of onderhoudskosten), dan mag de rente in afrek worden genomen bij de Belastingdienst. Wordt het geld voor andere doeleinden gebruikt? Dan komt het recht op belastingaftrek te vervallen.

Onkosten tweede hypotheek
Het afsluiten van een tweede hypotheek brengt wel een aantal kosten met zich mee. Precies om deze reden is het verstandig om alleen voor een tweede hypotheek te kiezen als je een groter bedrag wenst te lenen. Kosten waarmee je te maken krijgt zijn: notariskosten, afsluitkosten en kosten voor het opstellen van taxatierapport.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tweede hypotheek in 2014 – Uitleg en fiscale regels
Tweede hypotheek: de mogelijkheden
Tweede Hypotheek 2013
Wat is een tweede hypotheek
Tweede Hypotheek 2012

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht