Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tweede hypotheek 2011

Auteur: Mister Money maandag 24 januari 2011
Wanneer je je woning wilt verbouwen, maar niet over genoeg geld beschikt om dit te betalen, kun je kiezen voor een tweede hypotheek. Dit is vaak de meest verstandige optie, omdat een hypotheek vergeleken met andere leenvormen vaak een relatief lage rente kent. Daarnaast kan er in bepaalde gevallen geprofiteerd worden van een belastingvoordeel.

Een tweede hypotheek is simpel uitgelegd een extra lening met hetzelfde huis als onderpand. Je bent niet verplicht om een tweede hypotheek bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Je mag en tweede hypotheek ook bij een andere kredietverstrekker afsluiten dan waar de eerste hypotheek loopt. Dit komt in de praktijk niet vaak voor, omdat de eerste hypotheekverstrekker het eerste recht van terugbetaling heeft. Het risico dat de verstrekker van de tweede hypotheek loopt, is hierdoor groter.

Rente aftrekken
Dat de tweede hypotheek zo populair is, komt met name door het fiscale voordeel. Wanneer je de tweede lening gebruikt voor verbetering van de eigen woning (zoals verbouwings- of onderhoudskosten), mag de rente in afrek worden genomen bij de Belastingdienst. Wordt het geld voor andere doeleinden gebruikt? Dan komt het recht op belastingaftrek te vervallen.

Onkosten tweede hypotheek
Natuurlijk brengt het afsluiten van een tweede hypotheek wel kosten met zich mee. Precies om deze reden is het verstandig alleen voor een tweede hypotheek te kiezen als je een groter bedrag wilt lenen. Kosten waarmee je te maken krijgt zijn, bijvoorbeeld, notariskosten, afsluitkosten en kosten voor het opstellen van taxatierapport.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tweede hypotheek in 2014 Uitleg en fiscale regels
Tweede hypotheek: de mogelijkheden
Tweede Hypotheek 2013
Wat is een tweede hypotheek
Tweede Hypotheek 2012

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht