Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tweede hypotheek

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de tweede hypotheek. Zo vind je hier een uitgebreide beschrijving van wat een tweede hypotheek is en de voor- en nadelen hiervan. Daarnaast de alternatieven en valkuilen bij de aanschaf van een tweede hypotheek. Verder enkele handige MisterMoney top tips over deze vorm van lenen. Vergelijk de tweede hypotheek met andere leningen en kijk wat het beste bij je past en hoe je goedkoop uit bent.

Informatie tweede hypotheek
Tweede hypotheek afsluiten
Wil je je eigen huis of je tuin verbouwen of onderhoud plegen, maar heb je er het geld niet voor? Dan is de tweede hypotheek misschien een uitkomst. Met een tweede hypotheek kun je de overwaarde van je huis omzetten in geld. De eerste hypotheek blijft natuurlijk gewoon staan. Je sluit met een tweede hypotheek een complete nieuwe lening af met een eigen rente, looptijd en voorwaarden.

Als je kiest voor een tweede hypotheek is het in eerste instantie verstandig om te informeren naar de mogelijkheden bij de verstrekker van je eerste hypotheek. Indien een andere geldverstrekker wordt aangesproken, kan het zijn dat deze andere voorwaarden en/of rentes toepast, welke nadelig kunnen uitpakken.

Nadeel van het afsluiten van een tweede hypotheek is dat het nogal wat geld, maar vooral tijd kost. Je moet onder meer naar de notaris (notariskosten) en afsluitkosten betalen. Verder moet er voor een tweede hypotheek overwaarde van je pand worden aangetoond middels een taxatierapport. Soms kan worden volstaan met de WOZ beschikking van de gemeente. Deze wordt dan gezien als taxatierapport.

Stijgt de waarde van je huis pas na verbouwing dan moet er in het taxatierapport de waardes voor en na verbouw worden vermeld. In dit geval krijg je het geleende bedrag niet in één keer, maar wordt er een deel achtergehouden in een zogenaamd bouwdepot. Middels facturen van de verbouw krijg je het geld 'los'.

De rente van een (2de) hypotheek is veel lager dan van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wanneer je een tweede hypotheek gebruikt voor aankoop, verbetering en/of onderhoud van je hoofdwoning dan zijn de rente en kosten die daarmee samenhangen fiscaal aftrekbaar.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier alle kredietverstrekkers
Vergelijk leningen   
 
Wist u dat 80 procent van de Nederlanders tegelijk spaart en leent?
Wist u dat de kosten voor creditcardbetalingen hoog zijn?
Wist u dat steeds meer mensen betalingsachterstand hebben?
Wist u dat veel mensen met schulden onder het bestaansminimum terechtkomen?
Wist u dat steeds meer mensen in de schuldsanering terecht komen?