Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Tweede hypotheek en de fiscus
Woningbezitters kunnen door het afsluiten van een tweede hypotheek voordeliger geldlenen bij een kredietverstrekker. Als de lening wordt gebruikt voor een verbouwing of verbetering van de woning, dan is de hypotheekrente aftrekbaar. Het afsluiten van een tweede hypotheek is met name handig voor mensen die een wat groter bedrag willen lenen. Dit komt omdat aan het afsluiten van een tweede hypothecaire lening een aantal kosten verbonden zijn.

Tweede hypotheek in 2014 – Uitleg en fiscale regels - Een tweede hypotheek wil zeggen dat je naast je huidige hypotheek nog een lening afsluit met dezelfde woning als onderpand. Dit is dus iets anders dan een hypotheek voor een tweede woning. Veel mensen die een tweede hypotheek afsluiten doen dit om een verbouwing van de woning te financieren. In dit artikel lees je hoe een tweede hypotheek werkt en welke fiscale regels hiervoor gelden in 2014.
Tweede Hypotheek 2013 - Wil je je woning gaan verbouwen of renoveren dan heb je verschillende mogelijkheden om dit te financieren. Eén daarvan is een tweede hypotheek. Door een tweede hypotheek af te sluiten op hetzelfde pand als de eerst hypotheek, creëer je extra financiële ruimte om bijvoorbeeld verbouwingskosten te kunnen betalen.
Tweede Hypotheek 2012 - Als je al een tijdje in je huidige huis woont, kan het voorkomen dat je wilt gaan verbouwen of renoveren. Maar hoe financier je dit? Veel huizenbezitters kiezen in dit geval voor een tweede hypotheek. Daar een tweede hypotheek af te sluiten op hetzelfde pand als de eerste hypothe
Tweede hypotheek 2011 - Wanneer je je woning wilt verbouwen, maar niet over genoeg geld beschikt om dit te betalen, kun je kiezen voor een tweede hypotheek. Dit is vaak de meest verstandige optie, omdat een hypotheek vergeleken met andere leenvormen vaak een relatief lage rente kent. Daarnaast kan er in bepaalde gevallen geprofiteerd worden van een belastingvoordeel.
Tweede hypotheek 2010 - Een tweede hypotheek is een handige leenmethode voor mensen met een eigen woning. Doorgaans kent een tweede hypotheek een lagere rente dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening.
Tweede hypotheek 2009 - Een tweede hypotheek wordt met name gebruikt om een verbouwing van de eigen woning te financieren. Als de woning wordt gebruikt als hoofdverblijf, dan is de hypotheekrente over het algemeen fiscaal aftrekbaar.
Tweede hypotheek 2008 - Een tweede hypotheek kan uitkomst bieden als jij je eigen woning wilt gaan verbouwen. De hypotheekrente is een stuk lager dan de rente voor een persoonlijke lening, daarnaast is de rente fiscaal aftrekbaar.
Tweede hypotheek 2007 - Een eventuele verbouwing van de woning of achterstallig onderhoud kan middels een tweede hypotheek gefinancierd worden. Gaat het om je ‘hoofdverblijf’, dan is de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar.
Tweede hypotheek 2006 - Ben je van plan je woning of tuin te verbouwen, maar zit je even krap bij kas? Dan kan een tweede hypotheek uitkomst bieden. Lees hier alles over de tweede hypotheek in 2006.

Tips
Tweede hypotheek belasting
Het afsluiten van een tweede hypotheek kan gunstig zijn voor mensen die hun eigen woning willen verbouwen, maar niet over voldoende financiële middelen beschikken om dit te realiseren. De rente over een tweede hypotheek is in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar bij de belasting.
Fiscus tweede hypotheek
De hypotheekrenteaftrek geldt in bepaalde gevallen ook voor een tweede hypotheek. De leenvorm wordt dan ook vaak afgesloten om een verbouwing te financieren. Let wel: het belastingvoordeel geldt niet altijd er worden voorwaarden gesteld.
Goedkoper lenen, belasting tweede hypotheek
Het afsluiten van een tweede hypotheek kent een aantal voordelen. Zo is deze leenvorm vaakgoedkoper dan een persoonlijke lening omdat er sprake is van een onderpand. Een tweede hypotheek is in verband met de kosten vooral gunstig voor mensen die een groter bedrag willen lenen.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Oversluiten en de fiscus Oversluiten en de fiscus
Het oversluiten van een hypotheek heeft fiscale gevolgen. In het dossier: Oversluiten en de aftrekmogelijkheden lees je alles over de kosten en de aftrekmogelijkheden waa... Het oversluiten van een hypotheek
Beperking van de renteaftrek Beperking van de renteaftrek
De bijleenregeling beperkt de hypotheekrenteaftrek als mensen hun huis verkopen en de overwaarde van hun woning niet investeren in de nieuwe woning. De regeling is op 1 j... De bijleenregeling
Hypotheek met BKR Hypotheek met BKR
Een negatieve BKR code wordt aan mensen verstrekt die een betalingsachterstand hebben. Als je eenmaal een negatieve codering hebt wordt het erg lastig om ergens een lenin... BKR hypotheken


 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?