Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Tweede Hypotheek 2012

Auteur: Mister Money dinsdag 10 januari 2012
Als je al een tijdje in je huidige huis woont, kan het voorkomen dat je wilt gaan verbouwen of renoveren. Maar hoe financier je dit? Veel huizenbezitters kiezen in dit geval voor een tweede hypotheek. Daar een tweede hypotheek af te sluiten op hetzelfde pand als de eerste hypotheek, creëren ze extra financiële ruimte om de verbouwingskosten te kunnen betalen.

Een tweede hypotheek is een voordelige manier om een verbouwing te financieren, omdat de rente die je hierover moet betalen vaak lager is dan voor andere leningen. Daar komt nog eens bij dat je in sommige gevallen kunt profiteren van een belastingvoordeel met een tweede hypotheek.

Een tweede hypotheek is, zoals gezegd, een lening met dezelfde woning als onderpand als de eerste hypotheek. Je bent echter niet verplicht de tweede hypotheek af te sluiten bij dezelfde geldverstrekker als waar je de eerste hypotheek hebt lopen. In de praktijk komt dit echter niet vaak voor. De eerste hypotheekverstrekker heeft namelijk het eerste recht van terugbetaling. De tweede hypotheekverstrekker loopt daardoor een groter risico dat de hypotheek niet terugbetaald wordt.

Tweede hypotheek en belasting
Een tweede hypotheek levert de huizenbezitter in veel gevallen een extra fiscaal voordeel op. Wanneer je de tweede hypotheeklening inzet voor de financiering van een verbetering van de eigen woning (zoals onderhoud of verbouwing), mag de rente over deze tweede hypotheek bij de belasting in aftrek worden genomen.
 
Kosten tweede hypotheek
Natuurlijk brengt het afsluiten van een tweede hypotheek niet alleen maar voordelen met zich mee. Er zijn ook kosten aan verbonden. Daarom kun je beter alleen voor een tweede hypotheek kiezen als je daadwerkelijk een grote som geld wilt lenen. Kosten waarmee je te maken krijgt zijn, bijvoorbeeld, notariskosten, afsluitkosten en kosten voor het opstellen van taxatierapport.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tweede hypotheek in 2014 – Uitleg en fiscale regels
Tweede hypotheek: de mogelijkheden
Tweede Hypotheek 2013
Wat is een tweede hypotheek
Tweede hypotheek 2011

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht