Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wat valt er te kiezen in de zorg?

Auteur: Miss Money woensdag 29 augustus 2012
De zorgkosten rijzen de pan uit. Zorg is dan ook één van de grote thema’s tijdens deze Tweede Kamerverkiezingen. Maar wat valt er nu eigenlijk te kiezen op het gebied van de zorg op 12 september? Hieronder vind je de hoogtepunt uit de verschillende verkiezingsprogramma's.

Eigen risico
Veel is er te doen om het eigen risico. VVD en D66 vinden dat het eigen risico nog verder omhoog moet. Daar lijnrecht tegenover staat de SP die het eigen risico juist wil afschaffen en de premie voor de basisverzekering inkomensafhankelijk wil maken. De premie inkomens afhankelijk maken willen PVDA en GroenLinks ook. Alleen willen zij niet het eigen risico afschaffen. GroenLinks wil deze wel inkomensafhankelijk maken. De PVV van Geert Wilders geeft alleen aan het eigen risico niet te willen verhogen, maar wat er dan wel mee moet gebeuren, blijft in het verkiezingsprogramma een raadsel.

Zorgtoeslag
Ook de zorgtoeslag ligt bij veel partijen onder vuur. Vooral de linkse partijen vinden dat het systeem te bureaucratisch is. Zowel SP en GroenLinks als de PVDA pleiten daarom voor het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie, zodat de zorgtoeslag kan worden afgeschaft. De VVD wil de zorgtoeslag echter niet afschaffen, maar in plaats daarvan hervormen, zodat alleen nog de mensen die echt zorgtoeslag nodig hebben, hier gebruik van kunnen maken.
De SP wil zelfs een drempelinkomen instellen voor de premie van de zorgverzekering. Mensen die daaronder zitten met hun inkomen, hoeven niets te betalen, vindt de partij.

Inhoud basispakket
Vooral op rechts is ook veel aandacht voor de inhoud van het basispakket. CDA en VVD willen beiden hierin gaan schrappen. Beide partijen willen alleen nog echt medisch noodzakelijke zorg in het pakket opnemen. De VVD voegt in haar verkiezingprogramma daaraan toe: ‘Alles wat niet werkzaam en kostenefficiënt is, moet eruit.’

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet