Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

De uitvaartverzekering

Auteur: Mister Money zondag 10 november 2013
Veel mensen hebben een uitvaartverzekering. Deze verzekering komt tot uitkering op het moment van overlijden van de verzekerde. Een uitvaartverzekering kan gezien worden als een levensverzekering met als einddatum het overlijden van de verzekerde. Wie een uitvaartverzekering wil afsluiten, kan kiezen voor een natura polis die uitkeert in goederen, of een verzekering die geld uitkeert.

De natura uitvaartverzekering
Als er gekozen is voor een natura uitvaartverzekering, dan wordt er bij overlijden van de verzekerde geen geld, maar goederen uitgekeerd. Wat er exact wordt uitgekeerd, is vooraf vastgelegd. De uitkering kan bijvoorbeeld bestaan uit een kist of urn, rouwkaarten of een koffietafel. Naast deze standaardzaken, kan er ook gedacht worden aan een exclusieve rouwauto of een exclusieve lunch. De wensen van de verzekerde zijn uiteraard wel terug te zien in de premie.

Een natura uitvaartpolis heeft als voordeel dat er tijdens het in leven zijn van de verzekerde afspraken gemaakt worden. Nabestaanden kunnen na het overlijden van de persoon vaak met een telefoontje al tal van zaken geregeld krijgen. Het nadeel van deze verzekeringsvorm is dat er gebruik gemaakt dient te worden van de diensten van de verzekeraar zelf. Daarnaast is het niet uitgesloten dat er een aanvullende nota volgt, omdat het afgesloten verzekeringspakket niet aan de wensen van de nabestaanden voldoet, waardoor niet alle kosten gedekt zijn.

De uitvaartkostenverzekering
Naast de natura uitvaartpolis bestaat er ook de mogelijkheid om een uitvaartkostenverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit. Van dit geld kan de uitvaart in zijn geheel, of gedeeltelijk betaald worden. Naast de uitvaartkosten (denk aan crematie- of begrafeniskosten), is het ook mogelijk om met geld, successierechten of andere belastingen te betalen.

Het voordeel van een uitvaartkostenpolis is dat er kapitaal wordt opgebouwd. De polis heeft dus altijd een waarde en is af te kopen. Het is ook mogelijk dat het kapitaal groeit door bijvoorbeeld winstdeling van de maatschappij. Daarnaast mogen de nabestaanden zelf bepalen hoe het geld uitgegeven wordt en zijn zij niet verplicht om met een bepaalde maatschappij in zee te gaan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Premie en éénmalige koopsom
Uitvaartverzekering: de fiscale behandeling

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet