Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vakantie bespaartips

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Dinsdag 23 juni 2009
Nog even en in de eerste regio van Nederland begint de ‘grote vakantie’ op de scholen. In die periode trekken we er met z’n allen veel op uit. Misschien dat de vakantie enigszins anders besteed zal worden dan in andere jaren? Minder ver weg en minder duur op reis, uit kostenoverwegingen? Of in plaats van een paar weken weg thuisblijven en wat dagtripjes maken? Mister Money denkt mee en geeft een aantal tips om de uitgaven in de vakantieperiode niet te hoog te laten vliegen.

Check je reisverzekering
Mocht je dat nog niet gedaan hebben: ga eens goed na hoe het zit met je reisverzekering. Dat werkt twee kanten op. Als je onverzekerd op reis gaat loop je een veel te groot risico op grote financiële schade. Dan moet je echt even geld uitgeven aan een verzekering. Het kan ook zijn dat je veel te uitgebreid verzekerd bent. Een doorlopende reisverzekering met werelddekking en gevaarlijke sporten, omdat je in een grijs verleden een keer in Venezuela bent wezen duiken. Terwijl je inmiddels niet verder komt dan de Europese grenzen en geen spannende sporten beoefent. Dan kun je behoorlijk besparen door je dekking te laten aanpassen.

Dagtrips
Wie wil besparen kan ervoor kiezen geen vakantiereis te ondernemen. Thuisblijven kan immers ook heel leuk en wel zo ontspannend zijn. In de praktijk komt het er dan vaak op neer dat het gezin wel verschillende leuke uitstapjes maakt, het is immers wel vakantie! Met z’n allen naar de Efteling, een dagje dierentuin en nog een bezoekje aan de dolfijnen in Harderwijk – je bent er zomaar een kapitaal aan kwijt. Voor dat geld had je ook een behoorlijk aantal dagen op een mooie camping kunnen staan. Ga daarom voor dagtrips eens op zoek naar goedkope, maar zeker niet minder leuke alternatieven. Het internet brengt daarvoor een hoop ideeën.

Niet blind uitgeven
Op het moment dat je de deur dichttrekt om op vakantie te gaan lijkt bij veel mensen het prijsbewustzijn direct uitgeschakeld te worden. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Genieten van je vakantie kan ook zonder blind geld uit te geven aan veel te dure terrasdrankjes en souvenirs. Blijf je gezonde verstand gebruiken en kijk of de uitgaven op vakantie niet een beetje beperkt kunnen worden. Je kunt ook picknicken in plaats van lunchen op een terras. Als je van jezelf weet dat je op vakantie altijd meer uitgeeft dan gepland, neem je dan eens voor om dat dit jaar niet te doen. Het is veel leuker thuiskomen als je niet direct begint met je rekening in het rood. Of een schuld op je creditcard die terugbetaald moet worden.

Mister Money wenst je een fijne – en niet te dure – vakantie!

Lees ook:
Voordeliger vakantie vieren

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet