Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vakantiedagen blijven liggen

Auteur: Mister Money Dinsdag 24 juni 2008
Nederlandse werknemers lijken om te komen in de vakantiedagen. Per jaar houden wij in totaal 17 miljoen vakantiedagen over. Vooral starters zijn zuinig met het opnemen van een vrije dag. Beginnende werknemers willen hun baas laten zien hoe hard ze werken en zijn bang voor reacties van collega’s als zij een vrije dag aanvragen.

De cijfers zijn afkomstig van dagblad DePers. De krant schrijft dat bij met name van origine Amerikaanse bedrijven en bij accountantskantoren nauwelijks vrije dagen worden opgenomen. Werknemers denken dat ze niet gemist kunnen worden op de werkvloer. Eén op de zes mensen die meededen aan de enquête op DePers.nl laat weten om die reden niet al zijn vakantiedagen op te nemen.

Een gemiddelde werknemer in Nederland houdt jaarlijks ongeveer twee vakantiedagen over. Vijftien procent van de mensen die deelnamen aan de enquête liet weten eind december zelfs tien vakantiedagen of meer over te houden.

Tevreden
De Nederlandse werknemers zeggen tevreden te zijn met het aantal vrije dagen dat zij krijgen. 35 procent van de ondervraagden gaf aan graag meer vakantiedagen te willen. Drie procent liet weten graag een aantal vakantiedagen in te ruilen voor een hoger salaris. Het wettelijke aantal vakantiedagen is in Nederland vastgesteld op twintig, maar vaak hebben werknemers meer vakantiedagen. Zo heeft 52 procent van de Nederlandse werknemers tussen de twintig en de dertig vrije dagen en heeft maar liefst dertig procent van de werknemers meer dan dertig vakantiedagen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet