Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vastgoed

Beleggen in vastgoed gebeurd al vele jaren in Nederland, maar toch zullen veel mensen hier nog niet het fijne van weten. Op de volgend internetpagina's gaan we dieper in op het beleggen in vastgoed. Er wordt verteld wat de verschillende mogelijkheden van deze beleggingsvorm zijn en de voor en nadelen van het beleggen in vastgoed komen aan bod. Daarnaast krijg je nog wat tips mee als besluit om in vastgoed te gaan beleggen.

Wat is vastgoed?
De aanschaf van vastgoed
Om betere rendementen te verkrijgen via vastgoed kun je diverse manieren gebruiken;
  • Je kunt zelf vastgoed aanschaffen via de reguliere verkoopmarkt of via een makelaar. Denk hierbij aan een woning die je aankoopt en wilt verhuren aan studenten.
    Echter door de aankoopprijs, bijbehorende transactiekosten, onderhoud en administratie is dit niet voor iedereen weggelegd. Dit is een echte directe belegging in vastgoed.

  • Er zijn ook speciale vastgoedmaatschappijen- of fondsen die jouw geld kunnen beleggen in vastgoed. Denk hierbij aan het investeren in vakantiehuisjes in Spanje, of een winkelcentrum.
    Je ontvangt dan een participatie en recht op rendement naar verhouding. Deze participatie kan onder voorwaarden weer worden verhandeld- soms alleen aan de maatschappij zelf. Dit is geen directe belegging, maar je zit er toch vrij dicht bovenop.

  • Via banken en verzekeraars kun je ook beleggen in algemene vastgoedfondsen. In ruil voor je geld ontvang je een fondsparticipatie. Deze kun je op een geschikt tijdstip verkopen aan de bank tegen de dan geldende fondskoers. Dit is een zeer indirecte manier van beleggen in vastgoed.
Alternatieven vastgoed
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?