Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Veel hulp voor gedupeerden beleggingsverzekering

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 30 juli 2008
Mensen met een woekerpolis kunnen op de hulp van verschillende partijen rekenen. Ze kunnen zich aanmelden bij stichtingen die advies verstrekken en/of collectieve schadeclaims tegen verzekeraars en banken in gang zetten. We hebben de belangrijkste instellingen op een rij gezet.

  • De officiële weg voor een klacht over een verzekering loopt via het Klachteninstituut Verzekeringen. De Ombudsman Verzekeringen zal proberen je klacht op te lossen. Hij kijkt of je klacht gegrond is en of de verzekeraar of tussenpersoon zorgvuldig heeft gehandeld. De bemiddeling bij je klacht is gratis.
  • De Stichting Woekerpolis Claim behartigt op dit moment de belangen van 75.000 mensen met een beleggingsverzekering die zich bij de stichting hebben aangemeld. De stichting wordt ondersteund door de Vereniging Consument en Geldzaken. Onder leiding van advocaat Jeroen Wendelgelst startte de stichting in de zomer van 2007 al een juridische procedure tegen Nationale Nederlanden. Aanmelden bij de stichting kost eenmalig 29,95 euro.
  • De Stichting Verliespolis is een initiatief van de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Bij deze stichting hebben zich inmiddels 100.000 mensen met een woekerpolis aangemeld. De stichting staat onder leiding van advocaat Schonewille. Aanmelden kosten 25 euro.
  • Ook de Vereniging Consument & Geldzaken biedt mensen een woekerpolis de helpende hand door hen individuele steun te geven. Daartoe moet je wel eerst lid worden van de vereniging (21,50 euro). Daarnaast werkt de vereniging samen met de Stichting Woekerpolisclaim in de voorbereiding van collectieve rechtzaken.
  • De Jurofoon biedt hulp aan iedereen met problemen op juridisch gebied, dus ook de beleggingsverzekering. Voor juridische vragen kun je de Jurofoon bellen op 0900-1411 (0,80 euro per minuut). Ook kun je op de website van de Jurofoon voorbeeldbrieven aanvragen. Wil je hulp bij een juridische procedure dan moet je eerst lid worden, dat kost 32 euro per jaar.
Lees ook:
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Een beleggingsverzekering,wat is dat?
Beleggingsverzekering, hoe zit dat fiscaal?
Zorgen om beleggingspolissen
Alternatief voor beleggingspolis op komst!


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers