Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wist u dat veel Nederlanders willen doorwerken na hun 65e?

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 8 februari 2006
Ruim de helft van de Nederlanders wil na hun pensionering betaald werk blijven verrichten. Vooral hoogopgeleiden willen hun carrière langer voortzetten. Dat is opmerkelijk gezien de recente protesten tegen de afschaffing van de VUT en het prepensioen.

Dat blijkt uit onderzoek dat bureau Intomart uitvoerde in opdracht van verzekeringsmaatschappij AXA. Het bureau onderzocht de pensioenbeleving van werkenden en gepensioneerden in de twaalf belangrijkste industrielanden. In Nederland waren ruim 600 mensen betrokken bij het onderzoek.

Het zijn vooral de hoger opgeleiden die na hun pensionering betaald werk willen verrichten (68 procent). Deze groep heeft ook minder bezwaar tegen een eventuele verhoging van de pensioenleeftijd. Wel blijk uit het onderzoek dat nog altijd een meerderheid van de Nederlanders hier wel bezwaar tegen heeft. De bereidheid tot langer doorwerken staat in schril contrast tot de huidige situatie. Slechts 5 procent van de gepensioneerden werkt nu door na hun 65e. Dat percentage is in verhouding tot andere Europese en Aziatische landen erg klein.

Pensioenleeftijd
Het kabinet - dat juist wil stimuleren dat mensen langer blijven werken - kan verheugd zijn met de uitkomst van dit onderzoek. Dit jaar werden de voordelige regelingen rond de VUT en prepensioen nog versoberd. In het buitenland is al sprake van een verhoging van de pensioenleeftijd. De Britse regering denkt er aan om de pensioengerechtigde leeftijd op te trekken naar 67 of zelfs 68 jaar. In Duitsland is de regering van plan werknemers pas vanaf hun 67e recht te geven op pensioen. In Nederland is daar vooralsnog geen sprake van.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Pensioen checken gebeurt steeds minder
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom