Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vektis: Zorgpremies fors omhoog

Auteur: Mister Money Maandag 23 april 2007
Naar verwachting zal de premie voor een zorgverzekering in 2008 flink stijgen. Uitschieters tot 10% worden niet uitgesloten. Dat zegt Vektis, een informatiebureau voor zorgverzekeraars. Volgens het bureau hebben de zorgverzekeraars de afgelopen twee jaar te lage premies berekend.

Vooral op collectieve verzekeringen leggen de verzekeringsmaatschappijen flink geld toe. Vorig jaar verloren de verzekeraars gezamenlijk zo’n 360 miljoen euro. De verliezen voor dit jaar worden geschat op 600 miljoen euro. Daarbij komt kijken dat de zorgkosten voor dit jaar zullen stijgen en daarnaast moeten ook de kosten van de grote groep wanbetalers terug verdiend worden door de verzekeringsmaatschappijen.

Vektis schrijft in haar rapport: “Zorgverzekeraars hebben volgens enkele onderzoeken veel kortingen weggegeven waardoor er naar verhouding te weinig premie is binnengekomen om alle kosten te dekken. Dit lijkt een proces te zijn dat niet lang in stand gehouden kan worden; de verwachting is derhalve dat zorgverzekeraars volgend jaar eerder met een dekkende premie zullen komen dan een premie die grotendeels afhankelijk is van wat de rest van de markt doet. Dit betekent dat de verschillen in premie volgend jaar wel eens groter kunnen worden dan dit jaar het geval is."

De afgelopen jaren steeg de premie voor de zorgverzekering met ongeveer 8%. Vektis verwacht dat de premie in 2008 met 9% of meer zal stijgen. Het ziet er naar uit dat het nieuwe verzekeringsstelsel, zoals minister Hoogervorst dat twee jaar geleden introduceerde, de consument dieper in de beurs raakt dan was verwacht.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Gezin in 2010 100 euro meer kwijt aan zorgverzekering
Zorgverzekering 2010: wijzigingen basispakket
Ziektekosten van 2007 terugvragen
Zorgverzekering weer duurder in 2008

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!