Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vele euro’s goedkoper uit met je verzekeringen

Auteur: Mister Money donderdag 12 december 2013
Nederlanders geven jaarlijks een klein kapitaal uit aan hun verzekeringen. Vaak kan dat niet anders, want een groot aantal verzekeringen is een absolute must. Maar wie liever wat minder uitgeeft aan verzekeringspremies en toch goed verzekerd wil blijven, heeft gelukkig heel wat mogelijkheden.

Trek eens een avondje uit om al je polissen door te spitten en bespaar zo vele tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar. Let daarbij op de volgende zaken:

Overbodige verzekeringen schrappen
Bij tal van verzekeringen kun je je afvragen of die wel echt nodig zijn. Bijvoorbeeld die voor je mobieltje, huisdier, bril of fiets. Deze verzekeringen kennen doorgaans een hoog eigen risico, strenge voorwaarden en een zeer beperkte dekking. Bovendien kun je de kosten van schade of diefstal van bijvoorbeeld je mobieltje misschien zelf wel opvangen. Verzeker daarom alleen de financiële risico’s die je zelf niet kunt dragen en schrap overbodige verzekeringen. Dat levert je op jaarbasis toch een leuke besparing op.

Tip: Sparen ipv verzekeren
Leg een spaarpot aan om kleinere risico’s af te dekken. Raakt je bril of mobieltje niet beschadigd, dan heb je toch mooi die verzekeringspremies uitgespaard.

Goedkopere aanbieder zoeken
Ben je al jarenlang bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd? Ga dan zeker eens kijken of je elders voordeliger uit kunt zijn. Want de premieverschillen tussen verzekeraars kunnen aardig uiteenlopen. Vooral de premie van je autoverzekering is de moeite van het vergelijken waard. Want autoverzekeringen zijn de afgelopen jaren door stevige concurrentie flink goedkoper geworden. Bekijk ook of je zorgverzekering goedkoper kan. De premies veranderen namelijk ieder jaar.

Huidige polis opzeggen
Goedkopere polis gevonden en wil je overstappen? Houd dan rekening met de vervaldatum van je huidige verzekering! Meestal moet je de verzekering twee maanden voor de einddatum schriftelijk opzeggen. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan alleen aan het eind van het jaar.

Polis op twee namen zetten
Veel van je verzekeringen kun je samen met je partner afsluiten. Bijvoorbeeld je reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en zelfs je zorgverzekering. Een verzekering op twee namen is meestal voordeliger dan twee losse polissen. Heeft je partner een collectieve zorgverzekering? Dan kun jij ook van de korting profiteren door je mee te verzekeren op de polis van je partner.

Uitgebreide dekkingen beperken
De meeste verzekeringen kennen allerlei aanvullingen met extra uitgebreide dekkingen. Bijvoorbeeld een accessoiredekking voor je autoverzekering of een annuleringsverzekering bij je reisverzekering. Bekijk of deze dekkingen wel echt zinvol zijn en beperk zo nodig je verzekeringspakket. Zorg wel dat je niet onderverzekerd raakt want dat kan vervelende financiële consequenties hebben.

Verzekeringen nog up-to-date?
Bekijk ook eens of je verzekeringen nog wel up-to-date zijn. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe baan dichterbij huis, pas dan het kilometrage van je autoverzekering aan. Of zijn de kinderen de deur uit, dan heb je die uitgebreide familiedekking niet meer nodig. Dat scheelt toch weer in premie.

Meer bespaartips verzekeringen
  • Maak je zelden gebruik van zorg? Verhoog dan het eigen risico voor je zorgverzekering. Je krijgt in ruil daarvoor korting op de premie.
  • Als je vaker dan twee keer per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering dan met steeds een losse polis.
  • Een paar jaar geleden een nieuwe auto gekocht en deze allrisk verzekerd? Na vier ŕ vijf jaar is het vaak voordeliger om je auto beperkt casco te verzekeren. En na zeven ŕ acht jaar volstaat een WA-autoverzekering.
  • Check ook het weblog geld overhouden voor handige tips.
  • Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Zeker doen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Laat geen geld op de plank liggen!
Geld lenen kan goedkoper
Overstappen van spaarrekening - Hoe werkt het?


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken